16.07.2018-15:39 (Son Güncelleme:16.07.2018-15:36)

CHP'de Kurultay Krizi Büyüyor! Bülent Tezcan'dan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Bülent Tezcan, parti için muhalefetin kurultay için imza toplamaya başlamasına ilişkin konuştu. Tezcan toplanmaya başlanan imzalarla ilgili olarak "Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

"15 GÜN İÇİNDE GÖRÜRÜZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan "Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönünde. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü 'şu anda olağanüstü kurultayın doğru olmadığını' ifade ediyor. Kuşkusuz olağanüstü kurultay isteyen arkadaşlar da var. Bunları 15 gün içerisinde görürüz" şeklinde konuştu.

"KURULTAY DELEGELERİNİN İMZA VERME KONUSUNDA GÜÇLÜ BİR İRADESİ YOK"

Parti Sözcüsü Tezcan, CHP'nin Olağanüstü Kurultaya gidip gitmeyeceğine dair bir soru üzerine "Daha önce bu konudaki soruları yanıtlamıştım. Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanmayacağı, toplanamayacağı yönünde. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultayın doğru olmadığını uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor. Kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok" şeklinde cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr