22.06.2018-10:49 (Son Güncelleme:22.06.2018-10:39)

BİLSEM Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Binlerce öğrencinin merakla beklediği BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanan? BİLSEM ile alakalı tüm ayrıntıları sizler için derledik.

BİLSEM sınav yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeye tabi olan öğrenci velilerinin merak ettiği konu oldu. Daha iyi bir eğitim görmek isteyen öğrencilerin katılım sağladığı sınavın sonrasında BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları için incelemeler başladı. Peki, BİLSEM sınav sonuçları ne zaman duyurulacak? İşte, binlerce öğrencinin merakla beklediği sınav sonuçları hususunda ayrıntılı bilgiler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan BİLSEM bireysel değerlendirme sınavlarının ne zaman açıklanacağına dair soru işaretleri sürüyor. Bu sınavda başarı sağlayan adaylar genel zihinsel yetenek bölmünde kayıt hakkı elde edecek.

SONUÇ TAKVİMİ DEĞİŞTİ

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki özel yetenekli öğrencilerin katıldığı 2018 BİLSEM sonuçları için heyecan dorukta! Öğrenciler, 1, 2, ve 3. sınıflar bireysel sonuçlarını öğrenci kimlik numarası ile beraber https://www.meb.gov.tr sayfasından görecekler. 16-20 Temmuz tarih aralığında BİLSEM sonuçlarına itiraz yapılabilecek. İtirazların incelenmesi 23-27 Temmuz tarih aralığında yapılacak. Öğrencilerin kayıt işlemi ise 03-07 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

21 Haziran itibariyle duyurulması tahmin edilen BİLSEM yerleştirme sınav sonuçları, 13 Temmuz Cuma günü öğrencilerin ulaşımına açılacak.

SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Grup tarama uygulama sonuçları duyurulmasının ardından ortalamanın üstünde puan elde eden öğrenciler yetenek bölümlerine (genel zihinsel, resim, müzik) göre bireysel değerlendirmeye tabi tutulacak.

Grup tarama uygulamasında tespit edilen ortalamayı aşarak yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye girecek adaylara il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üstünden yer, tarih ve saat detaylarını söyleyerek randevu verilecek.

Bireysel değerlendirmeye girecek öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan- 05 Mayıs 2017 tarihleri içinde e-okul sisteminde duyurulacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bigilendirme yapılacak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr