12.01.2019-16:29 (Son Güncelleme:12.01.2019-16:23)

Alzheimer Sürecini Geciktirmenin Yolları

İlerleyen yaşlarda görülen Alzheimer, gündelik hayatı zorlaştırır ve çekilmez bir hale getirir. Prof.Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, bu hastalığın seyrini yavaşlatacak birkaç öneride bulundu.

İlerleyen yaşlarda görülen Alzheimer, gündelik hayatı zorlaştırır ve çekilmez bir hale getirir. Prof.Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, bu hastalığın seyrini yavaşlatacak birkaç öneride bulundu. İşte detaylar...

DİYABETİ ÖNLEMEK GEREKİR
Alzheimer, bilişsel yetenekleri bozan ve günlük yaşamı altüst eden bir hastalık. Tedavisi kesin olarak bilinmiyor ancak bu rahatsızlığın seyrini yavaşlatmak veya hastalık sürecinin daha rahat geçirilmesini sağlamak mümkün. Alzheimer'ı yavaşlatmak için yapılması gerkenlerden biri diyabeti önlemek ya da diyabet varsa bu doğrultuda tedavilere yönelmektir. Diğeri ise sigara kullanımı azaltmak hatta bırakmaktır.

İZOLE ETMEMEK ÖNEMLİ
Alzheimer aşamaları ilerlerken hastanın daha fazla bakıma ihtiyacı olacağını belirten Ateşoğlu, şunları anlattı: “Birinci derecede hekimlerden alınan destek ve tedavi yadsınamaz. Bakım konusu ise hasta ve aile açısından son derece önemli. Vurgulanması gereken birçok nokta bulunuyor. Alzheimer bakımında bireysel hijyenden yemek yemeye, ilaç kullanım detaylarından bakım şartlarına kadar her bir detaya dikkat edilmeli. Hastaları ‘Alzheimer’lı diyerek izole etmek çok yanlış."

EGZERSİZ YAPMAK GEREKLİ
Beden ve ruh sağlığının üst düzeyde tutulmasının önemine işaret eden Prof.Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, Alzheimer hastalığı olan biri için evde basit ve güvenli bir egzersiz programının başlatılması gerektiğini ifade etti.
10 dakikalık mini egzersizlerin yararlı olabileceğini belirten Ateşoğlu, bakıcılara ve hasta yakınlarına onlarla her gün birlikte yürüyüşe çıkmalarını tavsiye etti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr