30.04.2019-13:36 (Son Güncelleme:30.04.2019-13:27)

ABD Medyası: Donald Trump Günde Ortalama 23 Yalan Söylüyor

ABD medyasına göre, Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana 10 bini aşkın yalan söyledi.

ABD merkezli The Washington Post gazetesinin yazdığına göre ABD lideri Donald Trump, başkanlık görevine geldiği günden bu yana 10 bin veya daha fazla yanlış, yalan bilgiler ile kamuoyunu aldatmaya yönelik ifadelere imza attı.

Söz konusu habere göre, Trump 5 bin yanlış ya da yanıltıcı bilgiyi ilk 601 gün içerisinde kaydetti. Gazeteye göre 226 gün sonra, yani 26 Nisan'da ise bu sayı 10 bini aştı.

Rapora göre, ABD Başkanı sosyal medya ağı Twitter'dan da yalan paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor. Trump'ın 25-27 Nisan arasında 171 yanlış ya da yanıltıcı iddiada bulunduğu, bunun da başkanlık döneminin ilk 5 ayında herhangi bir ayda söylediği toplam yalan sayısından fazla olduğu belirtiliyor.

EN ÇOK YALAN GÖÇ İLE İLGİLİ

Washinton Post, Trump'ın yanlış ya da yanıltıcı iddialarının 5'te 1'inin göç konularıyla ilgili olduğunu ve ülkede federal hizmetlerin durdurulmasına neden olan Meksika Duvarı krizinin ardından sayılarının arttığına vurgu yaptı. En çok söylediği yalan ise Meksika sınırına yapılması planlanan duvarın şu anda yapılıyor olması.ç

Gazeteye göre, Donald Trump'ın 2020 ABD Başkanlık seçimleri kampanyası da yanıltıcı ve sahte bilgilerle dolu, toplamın yüzde 22'sini yalanlar oluşturuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr