16.07.2022-16:11 (Son Güncelleme:23.05.2023-16:29)
>

Yüksekova’da 20 gündür yaşanan olaylar yüzünden çiftçilerin canına tak etti. Tarım alanlarına gelen çekirgeler yüzünden isyan eden çiftçi “73 yaşındayım, şu ana kadar böyle bir şey görmedim” dedi.

1

Önlem almaya çalışıyorlar


Yüksekova’da bulunan tarım alanlarına istila eden çekirgeleri önlemek için yerli halk kendi imkanlarınca önem almaya çalışıyor.

2

Günlerdir ilaçlama yapıyorlar


Mücadele ettiklerini söyleyen Ercan Çakmak "Buğday ve yoncalarımızın hasadını yapamayacak duruma geldik. Günlerdir ilaçlama yapıyoruz.” dedi.

3

Çekirge sürüsü her geçen gün artıyor


Açıklamasına devam eden Çakmak, “Çekirge sürüsünün sayılarında her gün artış oluyor. Son yılların en bereketi dönemini yaşıyoruz.” dedi.

4

Ekinler zarar görüyor


Çözüm yolları aradıklarını “Ancak ekinlerimiz çekirgeler yüzünden zarar görüyor. Çözüm bulunmasını istiyoruz" sözleriyle belirtti.

5

Daha önce böylesi görülmedi


Daha önceden de bu şekilde çekirge istilalarının olduğunu ancak bu şekilde yoğunluk yaşanmadığını belirten Agit Çakmak’ta açıklama yaptı.

6

Mağdur durumdalar


Agit Çakmak "73 yaşındayım, şu ana kadar böyle bir şey görmedim. İlk defa böyle sürü halinde çekirge sürüsü görüyorum. Mağdur durumdayız. Çekirgeler, buğday tarlalarımızı istila etmiş durumda.” dedi.

7

20 gündür sürüyor


Çekirgelerin zarar verdiklerini belirten Agit Çakmak “Bu yıl bereketli bir sezon geçiriyorduk. İyi verim alacağımızı düşünüyorduk. Ancak 3 haftadır çekirgelerin verdiği zarar büyük boyutlara ulaştı" dedi.

8

Ziraat mühendisinin açıklaması


Ziraat Mühendisi Rıdvan Yiğit bu konu ile ilgili "Ancak, mart, nisan ayında çekirgeler larva dönemindeyken yapılan ilaçlı mücadele sonuç vermektedir. Bu sene Dağlıca bölgesinde yaptığım çalışmalar sonucunda nisan ayında uyguladığımız doğru ilaç ve ilaçlama yöntemiyle bu bölgede çekirge popülasyonunun önüne geçmiş olduk" açıklamasını yaptı.

20 gündür olanlar çiftçileri isyan ettirdi! ‘73 yaşındayım, şu ana kadar böyle bir şey görmedim’
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Türkiye'nin şehirlere göre boy ortalamas...

Titanik'in en zengin adamının cesedinde...

Bülent Ersoy neden kadın oldu?

Bilim dünyasını şaşkına çeviren olay: Ma...

Tıp tarihinde bir ilk! Doğuma giden kadı...

Asırlık arşiv ortaya çıktı: İşte Türk bo...

Cinsiyet değiştirerek ünlü olan Mika, di...

Kenan İmirzalıoğlu gülme krizine girdi:...

Survivor'un ilk ve tek kadın şampiyonu M...