Amla Yağı Nedir? Amla Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Hindistan’da yaygın bir şekilde kullanılan amla yağı son zamanlarda ülkemizde de kullanılmaya başladı. Amla yağı, özellikle de saç bakımı konusunda oldukça önemlidir. Peki, amla yağının faydaları ve zararları nelerdir? Detaylar haberimizde…

05.03.2020-15:14 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-15:33) Amla Yağı Nedir? Amla Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Saç bakımı tüm dünyada kadınların en fazla önem verdiği konulardan biridir. Sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak tüm kadınların öncelikli hayalidir. Bu nedenle de öncelikli olarak kadınlar saç dökülmesine karşı önlem almaya çalışırlar. Kadınların saç konusunda istedikleri bir diğer durum da erken saç beyazlamasına çare bulmaktır. Bunun için de en doğru ürünü bulmaya çalışırlar. Saçların beyazlığı kadınlar için yaşlanmanın bir göstergesidir. Kadınlar da bu durumdan son derece rahatsızdırlar. Saçların beyazlaması konusunda doğru ürün bulmak isteyen kadınlara amla yağı önemli bir yardımcıdır.

AMLA YAĞININ FAYDALARI

Özellikle saçlarına sürekli olarak işlem yaptıran kadınların saçları çok fazla kırılır ve canlılığını kaybetmeye başlar. Canlılığını ve nemini kaybeden saçlar ile artık uzamaz. Amla yağını kullanmayı tavsiye eden uzmanlar, bu yağın özellikle saçları uzatmada oldukça etkili olduğunu belirtmektedir. Amla yağı içerisinde saçı besleyen birçok önemli asit bulundurur. Bu asit sayesine de saçların dayanıklılığı ve canlılığı artar. Bu durum da saçların daha hızlı uzamasına neden olur.

Amla yağının bir diğer faydası da saçlardaki beyazları önlemesidir. Bazı kadınlar erken yaşta saç beyazlaması ile karşı karşıya kalırlar. Düzenli olarak amla yağı kullanımı ile saçların erken yaşta beyazlaması önlenebilir.

Saç için faydalı olan amla yağı erkeklerin de sakallarını uzatma noktasında yardımcı olur. Uzmanlar, sakalları istediği gibi uzamayan erkeklerin amla yağı ile bunu olanaklı hale getirdiği ifade eder. Sakallara amla yağı sürerek erkeklerin daha canlı ve gür sakallara ulaştığı bilgisi uzmanlar tarafından aktarılır.

AMLA YAĞININ ZARARLARI

Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar amla yağının bilinen herhangi bir zararının olmadığını ifade eder. Saçları uzatma konusunda zararı olmayan amla yağının yine de kullanım sıklığı konusunda dikkat etmesi önerilir. Buna göre amla yağını her gün kullanmak saçların sürekli yağlı bir şekilde kalmasına neden olabilir.

AMLA YAĞI KULLANIMI

Amla yağı saçların diplerine doğrudan uygulanabilir. Daha sonra masaj yaparak tüm saç diplerinize bu yağı yedirin. Amla yağının saçta en az iki saat kalması gerekmektedir. Bu esnada kafanıza bone geçirerek iki saat boyunca bekleyin. Fakat daha pratik olması için amla yağının kullanımı gece olmalıdır. Gece uyumadan önce amla yağını saçınıza uygulayın. Bu şekilde sabaha kadar kalmasını bekleyin. Düzenli olarak bu uygulamayı yaparak saçların daha parlak ve canlı olması sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal