Amerikan Hükümeti Tesla Otopilotun Karıştığı Bir Kazayı Daha Araştırıyor

Tesla'nın otopilotu kazalara karışmaya devam ediyor.

19.03.2021-17:28 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-17:28) Amerikan Hükümeti Tesla Otopilotun Karıştığı Bir Kazayı Daha Araştırıyor

Amerika Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Otopilot'un kullanımda olduğu iddia edilen başka bir Tesla kazasını araştırıyor.

Kaza Amerika'da, Tesla Model Y'nin sürücüsünün bir eyalet askerinin kruvazörüne çarptığı sırada Michigan, Lansing'in dışında meydana geldi. Michigan polisi, sürücünün kaza anında Tesla'nın gelişmiş sürücü destek sistemi (ADAS) olan Otopilot'u kullandığını söyledi. Kimsenin yaralanmadığı kazada, Amerika hükümeti Otopilot'un kazaya nasıl katkıda bulunmuş olabileceğini belirlemek için olay yerine soruşturmacılar gönderdi.

Bir sözcü yaptığı açıklamada, "NHTSA, Michigan, Lansing yakınlarındaki bir Tesla aracıyla ilgili olayın farkındayız" dedi ve ekledi,"Kazayı araştırmak için Özel bir Çarpışma Araştırma ekibi kurduk."

NHTSA, son haftalarda Houston ve Detroit'te meydana gelen Tesla'larla ilgili benzer kazaları incelemek için ekipler gönderdi. Yerel kolluk kuvvetleri, Autopilot'un Detroit'teki kazada kusurlu olduğuna  inanmadığını söyledi ancak Houston'da aynı kararı henüz vermediler.

Tesla'nın durmuş bir araca çarptığı en az iki ölümcül kaza meydana geldi ve Tesla henüz bunun hakkında elle tutulur bir işlem yapmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal