ABD'de New Jersey'de polis Cuma akşamından beri 24 yaşında Türk asıllı Yasemin Uyar'ı arıyordu. Polisin tüm cep telefonlarına 'kaçırma uyarısı' geçmesi ile Amerikalıların takibe aldığı olayda acı gerçek ortaya çıktı. Yasemin Uyar'ın cesedi Tenesse'de ormanlık bir alana gömülü olarak bulundu. Cesedin yerini cinayeti işlediğini itiraf eden Uyar'ın eski sevgilisi Rios gösterdi. Uyar'ın eski sevgilisi Tyler Rios tarafından vahşice öldürüldüğü belirlendi. Şuanda polisler Tyler Rios'un sorgusuna devam ediyor. Çiftin 1 yaşında Sebastian isimleri bir oğulları var. Sebastian da kayıp olarak aranıyordu.
Yasemin Uyar'ın cesedi cumartesi akşamı geç saatlerde bulundu. Uyar'ın annesi Karen Uyar da bu bilgileri doğruladı. Acılı anne Karen Uyar, alkolik olan Tyler Rios'un kızı bir eczanede kasiyerlik yaparken onu deflarca taciz ettiğini, pek çok uzaklaştırma emri aldıklarını ama Rios'un daha önce tutuklanma emri olmasına rağmen tacizlerinin bitmediğini anlattı. Uyar ve Rios'un oğlu Sebastian Rios da kayıp olarak aranıyordu.
Sebastian Rios, babasının yanında sağlıklı bir halde bulundu. Tyler Rios, cinayetten 3 ay önce yasaklı olmasına rağmen Yasemin Uyar'ın evine girmişti. Olay yerine gelen polisler ise Tyler Rios'u, oğlu Sebastian ile yatağın altında saklanırken bulmuştu.
Mahkeme kayıtlarına göre Tyler Rios, 2018'de hırsızlık ve saldırı suçlarından hüküm giydi. Rios, tam 180 gün hapis ve 3 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Daha önce mahkeme Rios'a Yasemin Uyar ile temas kurmamasını ve öfke kontrolü dersleri almasını hükmetti. Yasemin Uyar, lisede okurken tanıştığı bir çocukları olan ama evlenmediği Tyler Rios'tan kurtulabilmek için taşınmayı planlıyordu. Uyar'ın babası Türkiye'de yaşıyor.
Yasemin Uyar, Cuma gününden beri oğlu Sebastian Rios ile birlikte aranıyordu.
Hem anne hem de çocuk için polis kayıp ilanı çıkarmış ve bütün telefonlara bildirim atmıştı. Böylece Amerika gündemine yerleşen olayda acı gerçek ortaya çıktı.
Yasemin Uyar oğlunun babası ve eski sevgilisi Tyler Rios tarafından öldürüldüğü ve cansız bedeninin Tenesse'de ormanlık bir alana gömüldü belirlendi. 2 yaşındaki Sebastian ise babasının yanında ve sağlıklı bir şekilde bulundu.
Tyler Rios, cinayeti itiraf etti. Yasemin Uyar'ın annesinin ifadelerine göre adam daha önce de kızını taciz etmişti hatta hakkında uzaklaştırma kararı almışlardı.
Rios, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Yasemin Uyar'ı rahatsız etmeye devam etti. Hatta 24 yaşındaki Yasemin Uyar, taşınma planları yapıyordu.
Yasemin Uyar taşınamadan eski sevgilisi ve oğlunun babası Tyler Rios tarafından öldürüldü. Tyler Rios'un ifadesi ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Tek sevindiren haber henüz 2 yaşında olan ve annesini kaybeden Sebastian Rios'un sağlıklı olması.