Ameliyathanelerde Yeni Teknoloji, Sağlıkçılar Artık Daha Az Etkilenecek

Ülkemizde teknolojiye yapılan yatırımlar birçok alanda yürütülen faaliyetlerde olumlu sonuçlar veriyor.

22.12.2020-23:55 - (Son Güncelleme: 23.12.2020-01:25) Ameliyathanelerde Yeni Teknoloji, Sağlıkçılar Artık Daha Az Etkilenecek

Son gelen haberlere göre, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde robotik cerrahi ameliyatlarını virüse karşı daha güvenli hale getiren yeni bir sistem kullanılmaya başlandı. Bu yeni teknoloji sayesinde ameliyat sırasında, hastadaki hava ve partiküllerin etrafa yayılmayacağı ve sağlık çalışanlarının yaşanan bu süreçten daha az etkileneceği bildirildi.

Koronavirüs sürecinde ameliyat edilen hastaların akciğerlerinde oluşan su ve partiküllerin çekilmesi sırasında havaya dağılan hücreler sağlık çalışanlarının soluması ile hastalığın yayılımı artıyordu. Bu teknoloji ile sağlık çalışanlarının ameliyat sırasında hastalığa yakalanma risklerinin azaldığı belirtiliyor.

'DOKTOR AÇIKLAMA YAPTI'

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdulmüttalip Şimşek konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kurulan sistemle hastaları güvenli bir şekilde ameliyat edebildiklerini belirterek, “Bu ileri safhalara geçtiğinde hem bizler için ameliyatı yapmak oldukça zor oluyor hem hastanın evresi atlandığı için hasta için de dezavantajı oluyor. Dolayısıyla bu tip hastalarımız eğer bir korkuları varsa bundan tamamıyla arınabilirler' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal