Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 2021 senesinde ev ve iş yerlerinde şebeke suyu ücretini yüzde 50 azalttıklarını, bunun yanı sıra ramazanda vatandaşların ekonomisine katkı sağlamak için şebeke suyundan ücret almayacaklarını söyledi.
Son iki yıldır ramazan ayı boyunca şebeke suyunun ücretsiz olduğunu söyleyen Sarı, ‘Ramazanın birinci gününden bayramın dördüncü gününe kadar evlerde, iş yerlerinde akan hiçbir musluktan ücret almıyoruz. Amasya'nın eşrafından, esnafından, otelinden hiçbir yerinden su ücreti almıyoruz. Bunu biz belediye olarak karşılıyoruz’ dedi.
Amasya Belediye Başkanı Sarı, 48 bin 800 su abonesi olan şehirde, kartlı su sistemi kullanan vatandaşları da mağdur etmeyeceklerini vurguladı. Ortalama bir hesap yaptıklarını söyleyen Sarı, ‘Kartlarına yaklaşık 60 liralık 25 ton su yükleyerek onları da bu hizmetten faydalandırıyoruz. Onları da mağdur etmeyeceğiz’ dedi.