Amanos Dağı Eteklerinde 6 Terörist Ölü Olarak Ele Geçirildi

Hatay Valiliği, Amanos Dağları eteklerinde eylem hazırlığı içinde olan, aralarında bölücü terör örgütü PKK'nın lider kadrosunun da olduğu 6 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

07.04.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-17:30) Amanos Dağı Eteklerinde 6 Terörist Ölü Olarak Ele Geçirildi

Hatay Valiliği, 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur' ismi verilen operasyonda, Amanos Dağları'nda eylem planı içinde olan ve içlerinde lider isimlerinde olduğu 6 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Valilik, güvenlik güçlerinin 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur' ismi verilen operasyonla ilgili yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle söylendi:

"Bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari faaliyetler çerçevesinde, 6 Nisan 2018 Cuma günü Hatay ili Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında bir grup terör örgütü üyesinin eylem hazırlığında olduğu saptanmıştır. Bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekât güçleri ve güvenlik korucularının operasyona katılması ile saat 19.20 sularında yakın hava destekli operasyon yapılmıştır. 26 Mart 2018 günü teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur'un isminin verildiği operasyonda, içlerinde yönetici kadronun da olduğu 6 terörist silahları ile beraber ölü olarak ele geçirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerle beraber 2 tane M-16 tüfek, 4 tane Kalaşnikof tüfek, 4 tane el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, 6 tane sırt çantası ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar ve arama-tarama faaliyetleri devam etmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal