Altınordu'da Cami Sistemine Giren Şahıs Ezanı 10 Dakika Erken Okudu

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Ensar Camisi'nde dün akşam ezan 10 dakika erken okundu. Bunun sonucunda birçok kişi orucunu erken açtı. Müftülükten yapılan açıklamada telsiz sistemine başkasının girdiği ve ezanı okuduğu açıklandı.

17.05.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-12:14)

Altınordu’nun Karşıyaka Mahallesinde yer alan Ensar Cami’nden dün akşam iftara 10 dakika kala ezan okunmaya başlandı. Fakat ezan daha sonra yarıda kesildi. Ezan sesini duyan bir çok kişi oruçlarını açıp yemek yedikleri esnada ikinci defa ezan okundu. Şaşkına dönen vatandaşlar ilçe müftülüğüne arayarak olan biteni anlamaya ve oruçlarının akibetini sormaya başladı.

MÜFTÜLÜK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ordu İl Müftülüğü, ezanın niçin ve kim tarafından erken okunduğunun belirlenmesi için soruşturma açtı. İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney yaptığı açıklamada, iftar saatinden önce birinin cami sistemine girip ezanı okuduğunu söyleyerek, “İlçe de ezanlar merkezi sistemle Ulu Cami’den okunuyor. Fakat Ensar Cami’sinde telsiz sistemine bir kişi giriyor ve ezan okuyor. ‘Eşhedü Enla İlahe İllallah’ derken görevli personel yetişiyor ve sistemi kapatıyor. Yani bir sistem kazası olmuş. Oruçlarını bozan vatandaşlarımızda endişe etmesinler. Kasıt olmadığı için 1 gün kaza orucu tutmak mecburiyetindeler. Kefaret orucuna lüzum yok” diye konuştu.

GERZE 30 DAKİKA ERKEN İFTAR YAPTI

Sinop’un Gerze ilçesinde de benzer bir olay meydana geldi. Dün akşam iftara 30 dakika kala okunan ezanla bir çok kişi orucunu açtı. Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, erken okunan ezanın müftülükle ilgisi olmadığını söyleyerek, “Muhtemelen belediye hoparlör telsiz sistemiyle yayın yaptığı için zannediyoruz başka bir yerin frekansı karıştı ve başka yerin ezanını çekmiş oldu” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal