Altınları Çalıp Polis Otosuna Sakladılar

Samsun'da bir hafta içerisinde dört ayrı eve hırsızlık yapan üç kadın, emniyetin takibi sonucunda pastanede simit yerken yakalandı. Zanlıların, kapı açmak için özel bir aparatı ile çaldıkları altınları, emniyete götürülmek için alındıkları polis aracına gizledikleri tespit edildi.

12.10.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-17:59) Altınları Çalıp Polis Otosuna Sakladılar

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Atakum Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu görevlileri, 4 Ekim'de Mimar Sinan Mahallesi’nde dört ayrı evden para ve altınların çalınması üzerine operasyona başladı.

Emniyetin tetkikleri sonucu, kimlikleri belirlenen hırsızlık zanlısı üç kadının yakalanması için operasyon başlatıldı.

Emniyet güçleri, aranan hırsızlık zanlıları kızı Mine G. (19), Kader G. (38) ve akrabaları Nazlı Ş.’nin (20) şehirde bir pastanede oturduğunu tespit etti. Üç zanlı, emniyet güçleri tarafından pastanede simit yedikleri esnada yakalandı.

Yakalanan zanlıların, hırsızlık yapmak için girdikleri evlerdeki kapı dilini indirmek için özel yapılmış bir aparat ile altınları, karakola götürülmek için alındıkları polis aracı içine gizledikleri belirlendi. Aparat ile altınlar, emniyet güçleri tarafından fark edildi. Üstlerinde 10 bin 600 lira para bulunan zanlıların, göz altına alındıkları gün başka bir eve de hırsızlık için girdikleri ve toplam dört hırsızlık hadisesinde 17 bin 580 lira, iki çeyrek altın ile bir gram altın çaldıkları tespit edildi.

YÖNTEMLERİ TESPİT EDİLDİ

Zanlıların tespit ettikleri adreslerin ziline bastıkları, kapıyı açan yok ise hırsızlık için evlere girdikleri, kapı açılırsa da adres sorma bahanesiyle evden uzaklaştıkları ortaya çıktı.

Aparat kullanıp kapı dili indirme yoluyla hırsızlık yaptıkları belirlenen zanlıların haklarında birçok suç kaydı olduğu da gün yüzüne çıktı.

Zanlılar, teslim edildikleri Hırsızlık Bürosu’nda yapılan ifade verme işlemlerinin akabinden adliyeye gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal