Altın yeniden yükselişe geçti: Fed üyelerinden gelen açıklamalar altının seyrini değiştirdi

Ons altın fiyatlarıyla birlikte gram altın fiyatı Fed’in faiz artırımları sürdüreceği ihtimali ile gerilerken, son dönemde Fed üyelerinden gelen açıklamalar doğrultusunda yeniden güçlendi. Ons altın tarafından destek alan gram altın fiyatı son 2 haftanın zirvesine çıktı. Peki altın fiyatları için artış devam edecek mi? Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik, Cumhuriyet altını fiyatı ne kadar oldu? İşte son dakika gelişmeleriyle beraber canlı altın fiyatları...

04.03.2023-14:36 - (Son Güncelleme: 04.03.2023-17:20) Altın yeniden yükselişe geçti: Fed üyelerinden gelen açıklamalar altının seyrini değiştirdi

Fed’in tutumlarından etkilenen altın fiyatları, dolardaki gerilemeyle birlikte artışa geçti. Geçtiğimiz hafta 1850 dolar civarında 1838 dolar olan ons altın, bu hafta ise 1820 dolar seviylerinden 1855 dolar seviyelerine yükseldi. Hafta içinde 1.103 seviyelerine çekilen gram altın fiyatı haftayı 1.126 seviyelerinde kapatırken, çeyrek altın ise1.852 seviyelerine kadar düştükten sonra haftayı 1.889 seviyelerine kapattı.

Altın fiyatları bu hafta başından itibaren Fed’in sıkı para politika adımları beklentisi altında kalarak 1.100 TL bandından altına kadar sarktı. Fed’in beklenenden daha uzun sürede sıkı para politikaları sürdürdüğünü ve faiz artırımlarına gideceği yönünde oluşan beklentilerle yükseliş trendine gireceği ve ara veren altın fiyatları son zamanlarda tekrar yükselişe geçti.

BOSTİC: fed faiz artırımlarını yaz aylarında bitirebilir

Global düzeyde azalan resesyon riski ile beraber para adımlarındaki belirsizlikler altın yatırımcısının fiyatlarına yön vermeyi sürdürüyor. Dün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faiz artırımı ile ilgili yaz mevsiminin ikinci yarsısında durdurabileceği yönünde açıklamaları altın sektöründe hareketliliğe neden oldu.

Altın yeniden yükselişte

Gram altın 2 haftanın zirvesinde

Geçtiğimiz hafta 1806 dolar seviyelerine çekilerek 2023 yılında dibi gören ons altın, Fed üyelerinin açıklamalarıyla birlikte yukarı eğri yönünde hareket etti. Altın ons fiyatı yeniden 1850 dolar bandının üzerinde fiyatlamaya başladı. Gram altın ise ons tarafından aldığı destekle 2 haftanın zirvesine çıktı.

Fed tutanakları da faiz artırımlarının devamına işaret etti

Fed'in son toplantı tutanakları, politika yapıcıların enflasyonu yeniden aşağı çekmek için borçlanma maliyetlerinde daha fazla artışın gerekli olacağını öngördüğünü gözler önüne serildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal