Altın yatırımı yapacaklar dikkat: Gram altın için tarih verildi

Altında yaşanan hareketlilik devam ederken, uzman isimler yatırım yapacakları uyardı. Yükselişte olan gram altın için rakam ve tarih verildi. İşte detaylar…

23.11.2022-15:33 - (Son Güncelleme: 23.11.2022-15:40) Altın yatırımı yapacaklar dikkat: Gram altın için tarih verildi

Pandemi süreci ile başlayan ekonomik dalgalanmalar altın fiyatları üzerinde de etkili olmaya devam ediyor. Yatırım yapanların yakından takip ettiği gram altın, yükselmeye devam ediyor. Analistler, artan resesyon endişelerinin emtia fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini belirtirken gram altının yılbaşından önce bin 200, bin 400 TL arası olmasını beklediklerini ifade ettiler. 

Gram altın fiyatında hareketlilik

En son 1044 liradan işlem gören gram altının yılbaşından sonra fiyatının artacağı konuşulurken, yatırım yapacaklar için ellerini çabuk tutmaları konusunda uyarı yapıldı. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 1.044 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.710 lira, Cumhuriyet altını da 6.950 satılıyor.

Altının ons fiyatı 1.743 dolardan işlem görüyor

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların sektör bazı kendilerini olumlu etkilediğine dikkat çeken Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, "Bu yıl beklediğimizin üzerinde çok çok iyi bir iş potansiyeli oldu desek yeridir. Özellikle Karadeniz havzasında, Trabzon'da Arap turizminin yanı sıra yerli ve yabancı turizmin eklenmesi ayrıca düğünlerin de çok olmasıyla birlikte gerçekten beklediğimizin üzerinde bir sezon yakaladık. Artık Trabzon'un sanayi ile büyüyecek bir şehir olmadığını, turizmle büyüyeceğini Trabzon'un turizmden başka şansı olmadığını görmekteyiz. Trabzon'a has olan Hasır Bilezik, Kazaziye ve Telkâriyle ilgili gelişimleri daha ileriye taşıyarak turizme daha fazla yön verebilmek adına uğraşlar içerisindeyiz. " dedi.

Güncel altın fiyatları

"Dünyada tek üretilen yeri burası"

Altındaki hareketliliğin geçen yıla göre daha iyi olduğuna dikkat çeken Kuyumculardan Zekeriya Tonyalı da yaptığı açıklamada "Bu yıl, bir önceki yıla göre işlerimiz daha hareketli daha yoğundu. İstediğimiz seviyede olmazsa bile pandemi dönemine göre çok çok daha iyiydi. Doğu Karadeniz Bölgesi olarak halkımızın altına teveccühü var. Altını da yatırım olarak gördükleri için beklenti olayı her zaman yüksek. Senelerden beri üretilen Hasır Bileziğimiz var ve son zamanlarda telkâri işi başladı. Dünyanın her yerine bilhassa Arap ülkelerine, Almanya, İngiltere her yere Trabzon Hasır Bileziğini ihraç ediliyor. Trabzon Hasır Bileziği'nin dünyada tek üretilen yeri burası. Tahminim yılda 50-60 milyon dolar ihraç potansiyeli var diye tahmin ediyorum" diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal