Altın ve dolardan beklenmeyen düşüş! Ekonomist Selçuk Geçer'den yatırımcıları üzen açıklamalar geldi

Son dönemlerde altın ve dolar kurunda hızlı yükseliş üzerine çeşitli uzmanlardan tavsiyeler gelmeye başladı. Ünlü ekonomistlerden dolar 20 lirayı bulacak söylemleri üzerine bomba açıklama geldi. Dolar ve altının düşeceğini söyleyen ekonomist Selçuk Geçer'den çarpıcı söylemlerde bulundu.

08.06.2022-11:45 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-11:45) Altın ve dolardan beklenmeyen düşüş! Ekonomist Selçuk Geçer'den yatırımcıları üzen açıklamalar geldi

Döviz kurunda ki bu artışlar gündemde yer almaya devam ederken gelen açıklamalar üzerine doların 20 olması beklendiği açıklanırken ters köşe geldi. Ekonomist Selçuk Geçer son dakika açıklamasında altın ve dolar hakkında önemli tahminlerde bulundu. Enflasyon endeksli olan devlet tahvillerine değinilmesiyle beraber dolar kurunda büyük düşüş yaşanması bekleniyor. Dolar ve altın düşecek mi? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan faizleri düşüreceğiz dedi

Son günlerde dolar ve altın fiyatlarındaki artış üzerine tartışmalar devam eden Erdoğan, yaptığı açıklamada faizleri daha da düşüreceğiz ifadelerini kullandı. Bunun üzerine ekonomist Selçuk Geçer, açıklanacak yeni paketle beraber dolar fiyatlarının düşeceğini belirtti.

Altın ve dolar son durum

Gece yarısı operasyon gelebilir

Aralık ayında akşam saatlerinde KKM tarafından gelen açıklama üzerine doların hızlı düşüşüyle beraber rekor kırılmıştı. Bu durumu hatırlatan Geçer, durumun böyle devam etmesi halinde torbadan sürpriz bir şeyin çıkabileceğine değindi. Cumhurbaşkanından ne zaman faiz açıklaması gelse fiyatlarda düşüş yaşandığını söyleyen ünlü ekonomist, dolar kurunun düşeceğini fakat yıl sonunda da rekor kıracağını belirtti. Geçer, "Bir gece yarısı operasyonu ile dolarda bir geri çekilme olabilir. 16 seviyelerinden 14.80 seviyelerine bir gevşeme olur. Umarım böyle bir hata yapmazlar. Nass demeye devam ederlerse yeni bir enstrüman geliyor. Ama politika faizlerini çok yüksek yapamazlar. Dolayısıyla eğer ki faiz artırsalar da daha çok artırmak zorunda kalacaklar.

Selçuk Geçer açıklaması

Fakirleşiyoruz

Ülke olarak fakirleştiğimize vurgu yağan Geçer, tüm para birimlerinin para ettiği ülkeye sahibiz. Dışarıdan herkes buraya gelerek istediklerini alabiliyorlar. Fakat biz normal standartların altında yaşıyoruz asgari ücret 6 bin TL olsa ne olur yünse yoksulluk sınırının altındayız açıklamasında bulunurken ülkenin zor günler yaşayacağını da belirtti.

Gram altın kaç olur?

Doların 14 TL olmasının ardından gram altındaki fiyat değişikliği de 880 olarak belirlenir.

Dolar ve altın ne kadar? Neden yükseliyor?

Düzenlenen kabine toplantısı sonrası süper bono çıkmayınca dolar ve altın fiyatları da tekrardan yükseliş yaşadı. 1 dolar 16 lira 74 kuruş olurken gram altın ise 994 lira seviyelerine ulaştı.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal