Altın ve dolar piyasası bu haberi bekliyor: ABD enflasyon rakamları bugün açıklanıyor! Uzmanlardan kritik uyarı

Altın ve dolar piyasası, bugün TSİ 15.30’ta açıklanacak olan ABD enflasyon rakamlarını bekliyor. Kritik güne düşüşle başlayan dolar ve altın fiyatlarının enflasyon rakamları sonrasında nasıl bir süreç işleyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

13.10.2022-10:38 - (Son Güncelleme: 13.10.2022-17:05) Altın ve dolar piyasası bu haberi bekliyor: ABD enflasyon rakamları bugün açıklanıyor! Uzmanlardan kritik uyarı

ABD enflasyon rakamları bugün TSİ 15.30’da açıklanıyor. Küresel piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları öncesinde artan resesyon uyarıları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına devam edeceği endişeleri ve İngiltere tahvil piyasasında süren belirsizliklerle negatif bir seyir izleniyor. ABD’de Eylül ayının enflasyon rakamlarının düşüşüne devam ederek yüzde 8,3’ten yüzde 8,1’e gerilemesi bekleniyor.

ABD enflasyon rakamları bugün açıklanıyor

ABD enflasyon rakamlarının açıklanacağı kritik güne düşüşle başlayan dolar ve altın fiyatlarının enflasyon rakamları sonrasında nasıl bir süreç işleyeceği merak ediliyor.  Dolar/TL kuru bugüne 18.56 TL'den başlarken, Euro/TL 18,0553TL'den işelm görüyor. Geçtiğimiz günlerde bin liranın üzerine çıkan altın fiyatları ise 997 liradan işlem görüyor.

Uzmanlar bugün ki enflasyon verilerinin beklentilerin dışında gelmesi halinde piyasada ciddi bir hareketlilik yaşanabileceği görüşünde.

ABD enflasyonu

Uzmanlardan kritik uyarı

Ekonomi uzmanları, yoğun veri ve haber akışı ile piyasalardaki enflasyon ve resesyon ikileminin arttığına işaret ederek, merkez bankalarının agresif politikalarına devam edeceği beklentileri ve tahvil piyasasındaki belirsizliğin risk iştahının düşük seyretmesine neden olduğunu söyledi. ABD'de başlayan 3. çeyrek bilanço dönemi ile hisse ve sektör bazlı hareketliliğin öne çıkabileceğine işaret eden analistler, veri gündeminde ise ABD ve Almanya'da enflasyonun öne çıktığını ifade etti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.450 puanın destek, 3.620 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal