Altın ve dolar piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı! Altın ve dolar fiyatlarının yükselecek mi? Altın ve dolar fiyatlarındaki son durum ne? Altın ve dolar fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri

Altın fiyatları, son 5 haftanın zirvesine yükseldi. Bunun üzerine Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yatırımcılar, “Altın ve dolar fiyatlarının yükselecek mi? Altın ve dolar fiyatlarındaki son durum nedir?” gibi soruların cevaplarını merak ediyor. İşte altın ve dolar fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri…

19.04.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-13:40) Altın ve dolar piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı! Altın ve dolar fiyatlarının yükselecek mi? Altın ve dolar fiyatlarındaki son durum ne? Altın ve dolar fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri

Enflasyon, Fed ve savaş üçgeninde son beş haftanın zirvesinde olan altın fiyatları, şahinleşen merkez bankalarına dair beklentilerin dışında Çin'de devam eden koronavirüs salgınından dolayı ve artan enerji maliyetlerinden dünyadaki enflasyonist baskıyı artırabileceği endişesiyle, altın başta olmak üzere emtia fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Dünya genelinde negatif reel faiz sebebi ile getiri arayışı içerisindeki yatırımcıların altına olan talebi artarken, altının ons fiyatı geçen hafta %1,4 değer kazanmıştı. Bunun ardından bugün de yükselişini sürdüren ons altın fiyatı 1994 doları gördü. Analistler, teknik olarak altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2 bin 10 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

Geçen hafta, son işlem gününde, artan dolar kuruyla paralel değer kazanan altının gram fiyatı, %0,2 artışla 928,7 TL oldu. Altının gram fiyatı, başlayan yeni haftayla birlikte yükselişle başlayarak, geçen haftaya oranla %1’den fazla artış yaşadı ve 939 TL üzerinden işlem görmeye başladı. Çeyrek altın, 1 bin 537 TL, Cumhuriyet altını da 6 bin 278 TL’den satılıyor.

İslam Memiş

İslam Memiş’ten yatırımcılara tavsiye

Ünlü bir finans analisti olan İslam Memiş, Youtube kanalından paylaştığı yeni videosunda piyasalara dair değerlendirmelerde bulundu.

Bu hafta hangi yatırımların ucuz olduğu yönünde gelen sorulara yanıt vermeye çalışacağını dile getiren Memiş şu şekilde devam etti: “Dolar TL kuru şu anda 14,64 lira seviyesinde. 14,70 lira seviyesinin üzerinde kalıcı olamadığını gözlemliyoruz. 14,58 ile 14,68 lira arasını takip etmeye devam ediyoruz. Euro TL kuru 15,82 lira şu an itibariyle. 15,60 ile 16,10 lira seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. Euro dolar paritesinin 1.08 bandının altına sarktığını gözlemliyoruz. Dolar haftaya değer artışlarıyla başladığı için paritenin biraz daha değer kaybetmeye başladığını gözlemliyoruz. Şu anda 1,0797 seviyesinde.”

Altın fiyatları neden artışta?

Gram altın fiyatlarının ikinci direnç seviyesinin üzerine yükseldiğini belirten söyleyen İslam Memiş, gram altının 934 TL seviyesinde olduğunu ve ons altınında haftaya yükselişle başladığını söyledi. Neden böyle olduğu yönünde ise şu açıklamalarda bulundu: “Enflasyon ve Çin büyüme verileri nedeniyle emtia fiyatlarına biraz daha rağbet olduğunu gözlemliyoruz. Ons altının 1988 dolar seviyesine kadar yükselmesi, gram altının da 2. direnç seviyesi olan 930 liranın üzerine yükselmesine neden oldu. 920 ile 940 lira aralığını bu hafta takip edeceğimi söyleyebilirim.”

Sterlin dolar paritesinin 1,3027 seviyelerinde olduğunu ve düşük seviyede kaldığını ifade eten Memiş, "Sterlin TL kuru 19,11 lira seviyesinde. Geçen hafta 19 liranın altına sarkmıştı. Tekrar 19 lira seviyesinin üzerine çıktı. Dolar endeksi 100,66 seviyesinden haftaya başladı. 100 bandının üzerinde devam ediyor. Bu da dünyada doların pahalı olduğunu ama içeride sabit kur politikası devam ettiği için yatay seviyede kaldığını gösteriyor."

Ne ucuz ne pahalı

Mayıs ayında küresel boyutta piyasalarda büyükçe bir hareketlilik beklediğini söyleyen İslam Memiş, dolar ve TL kurundaki baskılanmanın devam ettiğini, döviz kurlarında yaşanan düşüşlerin ise kalıcı olmayacağını vurguladı.

Mayıs ayında ise dünya piyasalarında ciddi bir tufan beklediğini dile getiren Memiş, Nisan ayında alım yönünde pozisyon alınması için uyarılarda bulunduğunu söyleyerek baskılanmadan ötürü herhangi bir kağıt para satın alacak olsa bunun dolar olmayacağını söyledi.

“Euro dolar paritesinde 1,08'in altına inilmesi Euro’nun dolara kıyasla daha ucuz olduğunu, Euro’nun dolar karşısında daha fazla alınabilir bir seviyede olduğunu gösteriyor. Bir tercih yapacak olsam dolar değil Euro alırım. Elimde dolarım var diyelim, yüksek maliyetli dolar. Aylarca alım seviyesine gelsin diye bekleyenler var. Bu kişiler için Euro-Dolar ve Sterlin dolar paritesindeki düşüşleri fırsat olarak görmesini bekliyorum. Bu paritelerin tekrar kısa vadeli baskılanması mümkün ama TL ile işlemler yapanlar için dolara göre Euro ve Sterlin avantajlı. Yüksekten dolar alanlar için de aylarca beklemek yerine bu iki paritedeki düşüşleri aslında bir fırsat olarak görmelerini bekliyorum.” 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal