Altın Ne Zaman Alınmalı, Fiyatlar Ne Olacak?

Düğün sezonunun yaklaşması ile altın fiyatlarının nasıl seyredeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, altın fiyatları nasıl seyredecek? Altın fiyatları düşecek mi?

25.06.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-12:11) Altın Ne Zaman Alınmalı, Fiyatlar Ne Olacak?

Gram altın haziran ayı içerisinde 540 TL’ye kadar yükselmişti. ABD Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamalarla beraber gram altın fiyatları 492 liraya kadar geriledi. Koronavirüs tüm dünyada piyasaları etkisi altına aldı. Ülkemizde de koronavirüsün etkileri ekonomi alanında ciddi dalgalanmalarda kendini gösterdi. Altın şubat ayında 414 TL’den işlem görürken haziran ayında ise 540 TL’ye kadar yükseldi. Altın şu anda 492 TL’ye kadar geri çekildi. Altın fiyatının 2022 yılında yükselip yükselmeyeceği yatırımcının merak konusu oldu. 

Altının düşüşü düğünlere katılacak misafirler için sevindirici oldu. Altın alacaklar için bu dönem avantajlı olabilir. Öte yandan altına yatırım yapanlar için de altın almak için iyi bir dönem olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Altın yatırımı yapanlar, altının tekrar yükselişe geçip geçmeyeceğini araştırıyor. Öte yandan altın alacaklar ise, altın fiyatlarının seyrine göre, ne zaman altın alınmalı sorusunu araştırıyor. 

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Yazın gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte çiftler altın almak için araştırmalara başladı. Çiftlere düğünde takılan altınların fayda getirip getirmeyeceği konusunda araştırmalar başladı. Doğal olarak da altının 2022’deki durumu merak konusu oldu. Yeni evlenen çiftlerin yanı sıra pek çok altın yatırımcısı da altının 2022’deki durumunu merak ediyor. İnsanlar 502 TL’den altın alıp 2022’de altının yükselmesini bekleyerek kâr elde etmek istiyor.

Singapur merkezli OCBC Bank stratejistlerine göre, altının onsu 2022 sonuna kadar 1.500 dolara çekilebilir. Dolayısıyla da altında düşük seviyeyi bekliyor.  Commerzbank ise OCBC Bank’ın aksine enflasyon endişelerinin altın fiyatını yıl sonuna kadar 2 bin dolar/ons'a yükseltmesini tahmin ediyor. Commerzbank ayrıca gümüş fiyatının 2021 sonunda 30 dolara yükseleceğini ve paladyumun ons başına 2 bin 800 dolar olacağını öngörüyor.Credit Suisse, Commerzbank gibi fiyatlar zayıflamasına rağmen altının yükseleceğini tahmin eden kurumlar arasında yer alıyor. Kurum, altının 1.941 -1966 dolar seviyesine doğru ilerlemesini bekliyor. 

Geri kalan uzman görüşleri incelendiğinde de çoğunluk altının tekrar yükseliş trendine gireceğini düşünüyor. Altın fiyatlarında çok büyük bir düşüş beklenmiyor. 

2022 YILINDA GRAM ALTIN VE DOLAR NE KADAR OLACAK?

Uzmanlara göre 2022 yılında hem gram altın ve hem de dolar kuru yükselişi işaret ediyor. Dolar/TL 8,78 seviyesine çıktı ve 8,50'nin üzerindeki kalıcı hareketi 9,40 seviyesine doğru yükselişin devam etmesine neden olacağı öngörülüyor. Dolar kuru uzun vadede aylık seyirde yükselen bir kanalda. Dolar 2018 yılından itibaren içerisinde hareket ettiği yukarı kanalı bir basamak üste taşıdı. BIST 100 Endeksi ise 1.445 seviyesinin altına kayarak bir kez daha 1.256-1.450 bandına geriledi. Endeks 1.445 seviyesinin üzerine çıkmadıkça zayıf seyir sürecektir.

NE ZAMAN ALTIN ALINMALI? 

Bu noktada kesin bir şey söylemek çok olası değil. Piyasadaki uzman görüşleri ve güncel yorumlar çoğunlukla altında yükselişe geçeceği yönünde. Şuanda düşüş gerçekleşse de uzun vadede Altın fiyatlarının düzenli bir yükselişte olacağı düşünülüyor. Çoğunlukla ekonomik kriz gibi durumlarda piyasalara güven azalıyor. İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları da piyasaya olan güveni azaltıyor. Bu durumlarda ne olursa olsun altın değer kaybetmediği için, altın güvenilir bir yatırım aracı olarak görülüyor. Koronavirüs gibi tüm dünyayı ekonomik olarak etkileyen bir salgında da uzmanların da öngördüğü üzere altın fiyatları yükseldi. Bu sebeple Ekonomik düzen tekrar oturana kadar büyük bir düşüş beklenmiyor. düzene kavuşuncaya kadar altın fiyatlarının düşmemesi beklenebilir.

Altın ne zaman almak gerekir sorusuna cevap verebilmek için öncelikle altın alış işleminin vadesine dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanların görüşlerine göre; kısa vadeli altın almayı düşünen yatırımcılar ekonomik açıklamaları takip ederek önemli verilerin açıklanmasını bekleyebilir. Bu verilerin tahminlerine göre altın alım satımı yapabilir. Uzun vadeli altın yatırım planlayan yatırımcılar ise temel analiz kriterlerine odaklanarak planlama yapmalılar.

ALTIN BOZMAK MANTIKLI MI? 

Altın 540 seyirlerinde seyrediyorken, 492 TL’ye kadar düştü. Bu sebeple altın bozdurmak isteyenlerin öngörülen yükselişi beklemeleri öneriliyor. Öte yandan altın yükseliş trendine girdiğinde de piyasa iyi takip edilmeli.

Uzmanlar, altın bozduracaklar için yükselişi beklemelerini öneriyor. Altın fiyatları için büyük çoğunluk tekrar yükseliş trendine girmesini öngörüyor. Öte yandan altın almak için ise bu günler uygun olabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal