Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları düşer mi?

Borsadaki altın fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle yatırımcılar her dakika altın fiyatlarını takip etmeye devam ediyor. Peki Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları düşer mi? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

08.08.2022-16:16 - (Son Güncelleme: 08.08.2022-16:16) Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları düşer mi?

Dünyada son haftalarda yaşanan ekonomik gelişmeler sebebiyle altın fiyatları artık her saat yerine her dakika takip edilmeye devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatlarının son durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Peki Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları düşer mi?

Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?

Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, altın fiyatlarının orta ve uzun vadede yukarı yönlü bir gidişat gösterdiğini ifade ederek ‘’Orta ve uzun vadede altın için yukarı yönlü bir hareketlilik hakim. Bu nedenle gram altın yatırımcısı pozisyon korumaya devam edebilir diye düşünüyorum. Yeni alımlar için ise bence temkinli kalınmalı. Özellikle, yatırımcılar ons altını takip etmeli." dedi.

Piyasadaki risk güvenli limanlara kaçışı arttırdı

Eda Karadağ, ‘’Altın fiyatlarında son günlerde biraz daha yukarı yönlü hareketlilik izledik. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi geçen hafta gerçekleştirilen Fed toplantısıydı. Çünkü Fed Başkanı, bir noktadan sonra faiz artışını yavaşlatabileceklerini söyledi. Bu nedenle dolar negatif altın ise pozitif fiyatlandı. Sonrasında da bu hafta Amerika ve Tayvan arasındaki gelişmeler eklendi. Dolayısıyla piyasalarda oluşan risk, güvenli limanlara doğru kaçışı hızlandırdı. Altın hem Fed'i hem de jeopolitik riski arkasına alarak 1750 doların üzerinde hafta başından beri hareketini koruyor.’’ ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları

Altın fiyatları düşer mi?

Altın fiyatlarında kısa vadede yükseliş beklediğini söyleyen Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, ‘’Kısa vadede hala bir yükseliş potansiyeli var. Ancak net bir şekilde 1800 doların üzerinde bir kırılım görülmedikçe teknik anlamda ben bu yükselişin geçici görülmesinden yanayım. Çünkü bir tarafta resesyonu konuşuyoruz, bir tarafta Fed'in artırma durumu devam ediyor. Enflasyon yükseliyor, jeopolitik riskler gözle görülür şekilde ortada. Dolayısıyla bu yanda altının da kafası karışıyor. Bir tarafta da güçlenmeye çalışan bir dolar var. Kısacası ben bu hareketin geçici bir yükseliş olarak görülmesi taraftarıyım.

Geri çekilmelerde de 1720 dolar bence önemli bir nokta. En azından olası satışmalar bu noktaya kadar karşılanırsa anlaşılan altında da kararız seyirlerin devam etmesini düşünürüz.’’ sözlerine yer verdi.

Ons altınına dikkat 

Ons altınının diğer altın fiyatlarını etkilediğini söyleyen Karadağ, ‘’Gram altında da şimdi 1027 liraları konuşuyoruz. Ons altın ve dolardaki yukarı yönlü hareketlilik gram altının da 1000 lira üzerindeki seyrini korumasını destekledi. Vadeli piyasaya bakıldığında ağustos vadeli fiyat 1060'larda, ekim vadeli piyasalar da 1060'lardan geçiyor. Dolayısıyla orta ve uzun vadede altın için yukarı yönlü bir hareketlilik hakim. Bu nedenle gram altın yatırımcısı pozisyon korumaya devam edebilir diye düşünüyorum. Yeni alımlar için ise bence temkinli kalınmalı. Özellikle, yatırımcılar ons altını takip etmeli.’’ ifadeleri kullandı.

8 Ağustos 2022 güncel altın fiyatları şu şekilde:

Gram altın fiyatı

Alış: 1.023,97

Satış: 1.023,96

Ons altın fiyatı

Alış: 1.775,10

Satış: 1.775,90

Çeyrek altın fiyatı

Alış: 1.635,27

Satış: 1.672,56

Cumhuriyet altın fiyatı

Alış: 6.541,09

Satış: 6.669,78

Yarım altın fiyatı

Alış: 3.260,32

Satış: 3.345,12

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal