Altın fiyatlarında şok karar! Yatırımcılar yönünü tahvile çevirdi

Altın yatırımcıları sürekli altın fiyatları yükselecek mi sorgusu içindeyken şok bir gelişme yaşandı. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün durması piyasaları hareketlendirirken yatırımcıların tahvile dönüş yapması altın piyasasında şok etkisi yarattı. Peki, altın fiyatlarındaki düşü devam edecek mi? Altın fiyatları ne zaman alım fırsatı verecek? işte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri..

15.05.2022-20:55 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-20:55) Altın fiyatlarında şok karar! Yatırımcılar yönünü tahvile çevirdi

FED faiz kararından sonra piyasalarda yaşanan hareketlilik sonrası altın fiyatlarında dalgalanmalar meydana getirdi. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise uzmanlardan peş peşe tahminler gelmeye başladı.

Son dönemlerde aşağı önde bir seyir izleyen ons altının fiyatı son 2 ayın en büyük haftalık düşüşünü yaşadı. Yatırımcılar genel olarak altın fiyatlarının düşüşe devam mı edeceği yoksa yeniden yükseleceği yönünde merakları devam ederken analistler yeni tahminlerini yayınladılar. Diğer taraftan altın alım satımı için de uyarı gelirken yatırımcılar gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarının son güncel durumlarını takip altına aldılar.

Altın fiyatlarında şok karar

Yatırımcılar yönünü tahvile çevirdi

FED'in Nisan ayı içinde son 22 yılın en sert faiz artışını gerçekleştirirken politika faizinde 50 baz puan artışına gitti. Bu kararla birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizini 3 yılın zirvesine çıkarırken yatırımcılar, 10 yıl vadenin sonrasında yüzde 30 oranında kar fırsatı için tahvile yöneldiği görülüyor. Bu durum ise dolar kurunun küresel alanda güç kazanmasına da etkili oluyor.

Ons altın fiyatı 1800 doların altına düştü

Diğer taraftan ons altının fiyatında hafta başında aşağı yönlü bir seyir görülürken özellikle Mart ayı içinde FED'in faiz artırımı kararı sonrası ons altın düşüşe geçti. ABD’den gelen ekonomik gelişmelerden çok fazla etkilenen ons altın haftaya 1874 dolardan başlarken hafta bitiminde 1800 doların altına kadar düşüş gösterdi.

Son anda bir çıkış yakalayan ons altın haftayı 1811 dolardan tamamlarken haftalık işlem bazına bakıldığında ons altın yatırımcısına yüzde 3.79 oranında bir kayıp yaşattığı anlaşıldı.

Altın fiyatlarında şok karar

Gram altında düşüş devam ediyor!

Ons altın fiyatında yaşanan aşağı yönlü hareketlerden sonra gram altınının geri çekildiği görüldü. Haftaya 905 liradan başlayan gram altının Cuma günü 895 liraya kadar indi ve haftalık bazda en düşük seviyeyi görmüş oldu. Gram altın haftayı 901 liradan bitirirken gram altın yatırımcısına yüzde 0.40 oranında bir kayıp yaşattığı söyleniyor

Hafta içinde 17 Wall Street analisti Kitco’nun düzenlediği anket sonucunda iki analist altının önümüzdeki hafta yükselmesi çağrısında bulunurken diğer analistlerin kısa vadede altın için düşüş eğilimi çağrısı yaptığı açıklandı. Üç analist ise fiyatlar anlamında tarafsız yorumlarda bulundu.

Çevrimiçi Main Street anketinde 932 oy kullanılırken bunların yüzde 51’i altının önümüzdeki hafta yükseleceği düşüncesini belirtikleri yüzde 31'lik kesiminin ise altın fiyatlarına düşük oy verdiği ifade edildi. Yüzde 18'lik kısmının çekimser kaldığı anket oylamasında , kısa vadede tarafsız kaldı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal