Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü: Gram altında hareketlilik devam ediyor

Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan altın fiyatları yeni haftaya ABD’den gelen verilerin de etkisiyle düşüşle girmişti. Düşüş süreci haftanın ikinci işlem gününde de devam ediyor. İşte detaylar…

06.02.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-17:37)

Ons Altın fiyatındaki düşüş sebebiyle haftaya aşağı yönlü giriş yapan gram altın fiyatı, ilk işlem günü yüzde 0,37 oranındaki düşüşle 1989 liradan tamamladı. Çeyrek altın 3 bin 340 lira, cumhuriyet altını ise 13 bin 610 liradan işlem görüyor.

Fed faiz indirimlerinde acele etmiyor

AA’da yer alan habere göre; Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlama konusundaki gecikme endişelerinin emtia piyasasını nasıl etkilediğine dair açıklamalarda bulundu. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, ekonomik faaliyetin beklenenden daha güçlü olduğunu gösterirken, bu durum enflasyonla mücadelenin öngörülenden daha uzun sürebileceği endişelerini artırıyor.

Analizlere göre, bu endişeler tahvil piyasalarında satış baskısının artmasına yol açtı ve yükselen tahvil faizleri altının cazibesini azalttı. Analistler, yatırımcıların para piyasalarındaki bu gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, bugün içerde reel efektif döviz kuru, dışarıda ise Almanya'da fabrika siparişleri ve Avro Bölgesi'nde perakende satış verilerinin izleneceğini vurguladı.

Altın Fiyatları

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.040 ve 2.060 dolar seviyelerinin direnç, 2.020 ve 2.010 dolar seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığını ifade eden analistler, piyasadaki gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi.

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Haftanın ikinci işlem gününde ons altın, 2025 dolardan başladığı seviyede şu an yatay bir seyir izleyerek açılış seviyesinde işlem görüyor. Altının ons fiyatında gün içinde en düşük 2023 doları, en yüksek ise 2029 doları gördüğü belirtiliyor.

Gram altın ise güne 1989 liradan başladıktan sonra şu anda 1990 liradan işlem görerek neredeyse sabit bir seyir izliyor. Gün içinde gram altının en düşük 1979 lira, en yüksek ise 2008 lira seviyelerini test ettiği ifade ediliyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal