Altın fiyatlarında rekor yükseliş! Altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne? 25 Mayıs 2022 Çarşamba güncel altın fiyatları!

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları hem 2022 yılının hem de son beş ayın en yüksek rakamlarına ulaştı. Düşmesi beklenirken her geçen gün artan fiyatların nedeni ise merak ediliyor. Peki, altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne? Gram altın ne kadar oldu? İşte 25 Mayıs 2022 Çarşamba güncel altın fiyatları...

25.05.2022-22:05 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-22:05) Altın fiyatlarında rekor yükseliş! Altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne? 25 Mayıs 2022 Çarşamba güncel altın fiyatları!

Dün 947 TL'yi gören gram altın son ayların rekor rakamına ulaşmıştı. Haftanın ortasında da altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Öyle ki gram altın bugün 969 TL'yi görerek yeni yılın rekorunu kırdı. İşti güncel altın fiyatları...

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor!

Gram altının belirleyicisi olan altın ons fiyatı peş peşe yükselmeye devam ediyor. Öyle ki bugün gram altın 969 TL'yi görerek yeni yılın rekorunu kırdı. Gram altının fiyatı Aralık aylarında Kur Korumalı TL mevduat ürünün devreye koyulması öncesinde 1062 TL'yi görmüştü.

Altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne?

Uzmanlar, dünya genelinde artış gösteren enflasyonist baskılar ile resesyon kuşkularının yatırımcıları temkinli davranmaya yönlendirdiğini, bundan dolayı da güvenli liman altına olan talebin artış gösterdiğini belirtiyor.

Uzmanların açıklaması faiz artırımının yaz ayları sonrasında yavaşlayacağı düşüncesini de kuvvetlendirdi. Söz konusu düşünce piyasalarda ki likiditenin biraz daha süreceği düşüncesini de kuvvetlendirerek altın fiyatlarına destek oldu.

 altın fiyatları

Bugün gram altın ne kadar?

25 Mayıs 2022 Çarşamba gram altın fiyatları şu şekilde:

Alışı (TL) 975,74

Satışı (TL) 975, 92

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal