Altın fiyatlarında fırtına yarın kopacak: Uzman isimler yatırım yapacakları uyardı

Pandemi sürecinde dalgalanmaya başlayan altın fiyatları bir süredir durgun seyrediyordu. Ancak uzmanlar yarına işaret ederek fiyatların tepetaklak olacağını belirtti. İşte altında yaşanan son gelişmeler.

09.11.2022-13:34 - (Son Güncelleme: 09.11.2022-14:07)

Ekonomide yaşanan dalgalanmalarla beraber altın fiyatları son yıllardaki en yüksek seviyelere çıktı. Pandemi sürecinde artışta olan altın, son dönemlerde bin TL’nin altında seyrediyordu. Ancak uzmanlardan gelen son dakika açıklamasında göre, altın fiyatlarının tekrardan hareketlendiği ve yatırım yapacakların dikkatli olması gerektiği yönünde. 

Altının gram fiyatı 1.026 TL seviyesini gördü!

Dolarda yaşanan dalgalanma altın fiyatlarına da yansıdı.  Altın fiyatları 9 Kasım Çarşamba gün anlık ve güncel rakamları ile yenilendi. ABD seçimleri ve yarın açıklanacak ABD enflasyonu ile altın fiyatları sıçradı. Altının gram fiyatı 1000 liranın üzerine yükselirken ons altın ise 1700 doları aştı. 

ABD enflasyon verisi altını etkileyecek mi?

Uzmanlar ABD’de devam eden Kongre ara seçimine dikkat çekti. Analistler, erken gelen sonuçların net bir tablo ortaya koyamayabileceğini, Kongre'de çoğunluğu kimin elde ettiğini saptamanın günler sürebileceğine dikkat çekerken, belirsizliklerin altın fiyatlarını şimdiden etkilediği ifade edildi. Ancak piyasada asıl yönü belirleyecek gelişme yarın açıklanması beklenen Ekim ayı enflasyon oranları olacak. Enflasyon verisi Fed'in faiz artırımlarında önümüzdeki dönemde izleyeceği patika için güçlü bir kaynak olacak. Analistler, ABD'de Ekim ayı TÜFE rakamının beklenenden daha yüksek yükselmesi halinde altın fiyatının 1690 dolar/ons seviyesinin altına geleceğini, düşük bir enflasyon rakamının ise altın fiyatını 1725 dolar/ons seviyesinin üzerine taşıyacağını öngörüyorlar.

9 kasım 2022 güncel altın fiyatları

Altın fiyatlarında güncel durum

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda altın fiyatı dün 1 ayın en yüksek seviyesini test etti. Bu sabah ise ABD dolarının bir miktar toparlanması altına hafif satış getirdi. Dün 1700 dolar/ons direncini kıran 1716,93 dolar/ons seviyesine kadar yükselen spot altın şu sıralarda 1707,90 dolar/ons seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dün 990 lira seviyesinden güne başlayan altının gram fiyatı dün gece itibari ile 1026 lira seviyesine kadar çıktı. Gram altın bu sabah ise 1023 liradan el değiştiriyor. Çeyrek altın ise şu sıralarda 1.685 liradan satılıyor. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal