Altın fiyatlarında büyük kayıp: İşte sert düşüşün nedeni

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası yükselişe geçen altın fiyatlarında durum, Cuma gününün ardından tersine döndü. Altın fiyatlarında yatırımcıları üzen büyük kayıplar görüldü. İşte sert düşüşün nedeni...

05.02.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 05.02.2023-15:34) Altın fiyatlarında büyük kayıp: İşte sert düşüşün nedeni

Fed faiz kararı sonrası rekor seviyeleri test eden altın fiyatlarındaki yükseliş trendi Cuma gününden itibaren tersine döndü. Altın fiyatlarında yatırımcıları üzen büyük kayıplar görülürken, bu durumun neden olduğu konusunda ekonomik gelişmeler detaylıca araştırılıyor.

Altın fiyatlarında Fed etkisi

Fed bir önceki toplantıda ise politika faizini 50 baz puan artırmıştı. Böylelikle Fed faiz artış hızında yavaşlamaya gitmiş oldu. Kritik gelişme sonrasında Fed tutanaklarında üyelerin enflasyonun zirve seviyelere ulaştığına yönelik sinyaller vermesi ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara güvercin mesajlar vermesiyle altın fiyatları sert yükselmişti. 

Altın Fiyatları Son Dakika

Ons ve gram altında sert düşüş

Kritik gelişme sonrasında ons altın fiyatı perşembe günü 1959 dolara kadar yükselerek 9 ayın zirvesini test etti. Ancak zirve seviyeyi gördükten sonra ons altın fiyatı düşüşe geçti. Özellikle cuma günü akşamüzerine doğru ABD’den gelen kritik veri sonrası ons altında düşüş hız kazandı. Ons altın cuma günü 1861 dolara kadar geriledikten sonra 1864 dolardan haftayı kapattı. 

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 3.2 oranında değer kaybetti. 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altına paralel olarak seyretti. Özellikle cuma günü ons altında görülen büyük kaybın etkisiyle birlikte gram altın fiyatında sert düşüşler görüldü. Gram altın Fed faiz kararı sonrasında perşembe günü 1185 lirayı görerek rekor kırmıştı. Zirve seviyeyi test ettikten sonra düşüşe geçen gram altın cuma günü 1125 liraya kadar geriledi. Gram altın haftayı 1128 liradan kapattı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal