Altın fiyatları uçuyor: Yeni bir rekor geldi

İsrail- Filistin arasındaki savaşta şiddetin dozu arttıkça altın da bundan nasibini alıyor. Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken, Merkez Bankası'nın faiz kararı sert harekete neden oldu.

26.10.2023-16:09 - (Son Güncelleme: 26.10.2023-17:10)

ABD'nin Orta Doğu'ya füze konuşlandırdığı haberiyle Altın yükselişe geçmişti. 

Spot altın fiyatları haftanın 4. işlem gününde yükselişe devam ederek 1996 dolardan işlem görüyor.

İç piyasada ise Gram Altın TL'de faiz kararı sonrası hareketlilik yaşandı.

The Wall Street Journal'ın (WSJ) ABD'li ve İsrailli yetkililere dayandığını söylediği haberine göre, Gazze'ye kara harekatından önce İsrail'in, ABD'nin bölgede bulunan birliklerini korumak amacıyla hava savunma sistemleri kurmasını beklemeyi kabul ettiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), bölgede neredeyse bir düzine hava savunma sistemi kurmaya hazırlandığını ifade eden haberde, böylece ABD'nin Irak, Suriye, Kuveyt, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndekilerin de dahil olmak üzere bölgede bulunan tüm birliklerin füzelerden ve roketlerden korumayı hedeflediği belirtildi.

Ortadoğu'daki gerilim altına yansıdı

Spot piyasalarda ise altın, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıdan sonra gelişen olaylardan beri yüzde 8'den fazla yükseldi.

Phillip Nova Kıdemli Piyasa Analisti Priyanka Sachdeva, ‘’Orta Doğu'da artan jeopolitik gerilime ilişkin belirsizliğin, yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınmasına sebep olduğunu’’ ifade etti.

Öte yandan Sachdeva değerlendirmesinde piyasaların, bugün açıklanacak olan ve Fed'in bir sonraki hamlesine ilişkin ipuçları verecek olan 3. çeyrek gayri safi yurt içi hasıla verilerine odaklandığını da belirtti.

altın

Faiz artışıyla birlikte düşüş yaşandı

Sabah saatlerinde kritik seviye olarak bilinen 1800 TL'nin üzerine çıkan Gram Altın/TL Merkez Bankası'nın faizi yüzde 30'dan 35'e yükseltmesiyle birlikte dövüzde gerçekleşen gerileme sonucu düştü. Gram altın fiyatı 1805 TL seviyelerinden 1794 TL seviyelerine kadar çekildi.

altın

22 AYAR BİLEZİK 1679 TL

CUMURİYET ALTINI 11,985 TL

YARIM ALTIN 6028 TL

ÇEYREK ALTIN 3009 TL

REŞAT ALTIN: 12,017 TL

ATA ALTIN: 12,406 TL

HAMİT ALTIN: 12,017 TL

ALTIN (KG) / EURO: 67,159


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal