Altın fiyatları son durum nedir, bugün ne kadar oldu? Gram altın ve çeyrek altın kaç TL? 27 Şubat 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Güne yatay seyirle başlayan rakamlar sonrasında gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altın fiyatı merak ediliyor. Peki Altın fiyatları son durum nedir, bugün ne kadar oldu? Gram altın ve çeyrek altın kaç TL? İşte 27 Şubat 2024 altın fiyatları…

27.02.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-17:20)

Döviz kuru ve ons altının hareketliliği sonrasında Altın fiyatlarında haftanın ikinci gününde de yükseliş kendisini gösterdi. Geçtiğimiz günlerde 2 bin lira sınırını aşarak tarihi rekorunu tazeleyen gram altın fiyatının bugün ne kadar olduğu sorusu yatırımcıların gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Peki Altın Fiyatları son durum nedir, bugün ne kadar oldu? Gram altın ve çeyrek altın kaç TL?

Fed faiz kararı bekleniyor

Bu hafta yatırımcıların odak noktasında bulunan en önemli veri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon takibini tercih ettiği gösterge olan ABD'nin kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) olacak. Perşembe günü 16:30’da açıklanacak olan çekirdek PCE'nin ocak ayında aylık yüzde 0,4 artması bekleniyor. Endeks, son iki yıl boyunca genellikle düşüş göstermiş olsa da, bu beklenti gerçekleşirse iki ay üst üste aylık bazda artış gösterecek. Bu durum, çekirdek PCE'nin üç ve altı aylık bazda yıllıklandırıldığında Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefinin üzerine çıkacağı anlamına gelecek.

Altın fiyatları

Altın fiyatları son durum nedir, bugün ne kadar oldu?

Haftanın ikinci işlem gününde 2032 dolardan başlayan ons altın, şu anda 2035 dolardan işlem görerek yükselişini sürdürüyor. Ons altında gün içinde en düşük 2030 dolar, en yüksek ise 2035 dolar seviyeleri görüldü. Gram altın ise güne 2032 liradan başladı ve şu an itibarıyla 2037 liradan işlem görerek yükselişini sürdürüyor. Gram altında gün içinde en düşük 2027 lira, en yüksek ise 2048 lira seviyelerinde geziniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal