Altın fiyatları günü hangi seviyeden kapattı? Resmen yıllar sonra ilk kez tarih verildi!

Altın piyasasında sular durulmuyor. Ons altın haftaya fazlasıyla hareketli başladı. Bugün bin 961 dolar ile 2 bin 2 dolar seviyeleri arasında dalgalanan ons altın günü bin 996 dolar noktasından kapattı. Bununla beraber Fed’in faiz kararına sayılır günler kalmasının da etkisiyle Fed’in 2018 sonundan beri ilk kez faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

14.03.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-17:48) Altın fiyatları günü hangi seviyeden kapattı? Resmen yıllar sonra ilk kez tarih verildi!

Altının ons fiyatı, Rusya-Ukrayna savaşında yaşanan gelişmeler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta gerçekleştireceği toplantısında faiz artışına gideceğinin beklenmesiyle birlikte haftanın ilk gününe değer kaybıyla başladı. Ons altın geçtiğimiz salı günü, ABD ve İngiltere’nin Rusya’dan petrol ithalatını durdurması ihtimaliye tarihi zirveye tekrar yaklaşmıştı. Cuma günü ise Putin’in pozitif açıklamaları doğrultusunda 1958 dolar seviyelerine kadar inmişti.

Rusya savaşında yüksek gerilimin devam etmesi yatırımcıları altına yönlendiriyor. Aynı zamanda küresel enflasyonist baskının yükselmesi altını destekleyen bir diğer faktör. Rusya Ukrayna savaşı piyasaların öncelikli maddesi olurken uzmanlar şu an bu kadar belirsiz bir piyasada yatırımcıların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Gözler Fed kararında 

Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Pazar Komitesi'nin (FOMC) toplantısı 15-16 Mart tarihinde düzenlenecek. Fed söz konusu faiz kararını 16 Mart’ta TSİ 21.00'de açıklayacak. Fed'in 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, bu beklenti çoktan piyasalara yansımış durumda. Toplantının sonrasında Fed başkanının yapacağı açıklamalar piyasayı derinden etkileyecek. 

Merkez bankaları haftası

Yatırım pazarları bu hafta Fed'in faiz kararının yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'nın toplantılarını takip edecek.

Altında son durum ne?

Altının ons fiyatı yeni haftaya 1985 dolar seviyesinden başlarken, gün içerisinde en yüksek 1989 dolar civarını; en düşük ise 1967 dolar seviyelerindeydi. Ons altın ise günü bin 955 dolar seviyelerinden kapattı.

Gram Altın fiyatı, dolar kurundaki belirsizlik ve ons fiyatındaki dalgalanmaların da etkisiyle gerilerken bugün en yüksek 947,91 lirayı gördü. En düşük 919,83 lira seviyelerine inen gram altın günü 931 dolar ile kapattı. Çeyrek altın 1529 liradan satılırken, Cumhuriyet altını da 6 bin 86 liradan işlem görüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal