Altın fiyatları, ABD enflasyon verisinin ardından hareketlenme yaşadı! İşte detaylar…

ABD enflasyon verisinin ardından yaşanan düşüşle altın fiyatları güne yatay seyirle başladı.Altında yönün yukarı yönde olduğunu belirten Analist Eda Karadağ, hangi seviyelerin alım fırsatı olacağını açıkladı.

13.03.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-17:11) Altın fiyatları, ABD enflasyon verisinin ardından hareketlenme yaşadı! İşte detaylar…

Altın Fiyatları, ABD enflasyon verisi ile birlikte yaşanan düşüşün ardından yeni güne yatay başladı. ABD'de enflasyon beklentilerin hafif üzerinde açıklandı. Enflasyon verisi haziran ayındaki faiz indirim beklentilerinde değişikliğe yol açmadı.

Altın fiyatları şu şekilde açıklandı:

- Ons altın, güne yüzde 0,09 yükselerek 2 bin 159 dolar seviyesinde başladı.

- Gram altın ise  2 bin 229 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, altın fiyatlarında uzun vadede yönün yukarı olduğuna dair vurgu yaparak önemli tavsiyelerde bulundu.


Bu seviyelere dikkat çekildi

Altın fiyatları, ABD enflasyon verisinin etkisiyle yaşanan düşüş sonrasında yeni bir güne yatay başladı. Analist Eda Karadağ, altın için önemli uyarılarda bulunarak altının yönünün yukarı olduğunu belirtti ve hangi seviyelerin alım fırsatı olabileceğini açıkladı.

Analizlerine devam eden Karadağ, "Son dönemde Fed'den gelen açıklamalar faiz indiriminin yakın zamanda olmayacağını gösteriyor" dedi. Piyasanın gelecek hafta Fed'den bir faiz indirimi beklemediğini ifade eden Karadağ, karar metnindeki mesajlar ve Fed Başkanı Powell'ın konuşmasını yakından takip edeceğini belirtti. Faiz indirimlerinin ötelendiği süreçte altında kar satışlarının yaşandığını vurgulayan Karadağ, yatırımcılara veri tabanlı hareketlerde dikkatli olma çağrısında bulundu. Karadağ, "Ana resme baktığımızda ons altın 2 bin 100 ve 2 bin dolar aralığında şekilleniyor. Altında yukarı yönlü potansiyel devam ediyor. Gram altının ise 2 bin 500 ve 2 bin 800 lira aralığında yıl sonunu kapatması bekleniyor" ifadesinde bulundu.. Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Karadağ, mevcut pozisyonlarını korumaları gerektiğinin altını çizerek, "Yeni alımlarda ise ons altındaki düzeltme hareketleri fırsat olabilir" dedi.

Borsa seçime odaklı ilerliyor

Fitch kararının ardından haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul, bugün güne yatay bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi yüzde 0,25'lik bir yükselişle 9 bin 091 puandan açılış gerçekleştirdi. Uzmanlar, borsanın yaklaşan yerel seçimlere odaklandığını belirtiyor. Özellikle yerli ve yabancı yatırımcıların, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasını beklediği bir dönemde olduklarına dikkat çekiyorlar. Finans analisti Eda Karadağ, "Borsada bir süre daha yönsüz seyirler devam edebilir" değerlendirmesinde bulunarak, 8 bin 700 puan seviyesinin kritik bir seviye olduğunu ifade etti. Seçim belirsizliğinin çözülmesi sonrasında ise gündemin en önemli konularının enflasyon ve faiz politikası olacağını söyleyen Karadağ, enflasyonun hedeflenen seviyeye ulaşılamaması durumunda Merkez Bankası'nın faiz artırımına yönelebileceğini vurguladı.

Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesi olarak Fitch'in not artırımını değerlendiren Karadağ, "Fitch'in not artırımı sonrası gördük ki yabancılar Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikasına güveniyor" şeklinde konuştu. Yabancı kuruluşların Türkiye ekonomisine güveninin devam etmesi, ekonomik göstergelerin yakından takip edilmesi gerektiğini gösteriyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal