Altın fiyatı ne kadar? Altın ons fiyatı ne kadar oldu? 23 Temmuz 2022 güncel altın fiyatları

Altın fiyatları her gün değişimi uğrarken 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü altının ons fiyatının ne kadar oldu merak edilmektedir. Altın fiyatları son günlerde oldukça dalgalı bir seyir izlerken vatandaşlar da günlük olarak fiyatları ne durumda olduğunu kontrol etmektedir. Peki, 23 Temmuz 2022 altının ons fiyatı ne kadar? Altın bugün ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları…

23.07.2022-08:30 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-08:30)

Hem Türkiye'de hem de dünyada altın fiyatları her geçen gün değişime uğramaktadır. Yükselen veya düşen altın fiyatları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü altındaki değişimler merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki, 23 Temmuz 2022 altının ons fiyatı ne kadar? Altın bugün ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları… 

23 Temmuz 2022 altın kaç TL?

Hafta sonuna girmemizle birlikte altın fiyatlarındaki hareketlilik de devam etmektedir. 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü altının ons fiyatı 1.728,50 TL’den işlem görmektedir. Kapalıçarşı'da ise altının ons fiyatı 1.726,80  TL'den işlem görüyor. Altının ons satış fiyatı 1.728,50 TL'dir.

Altın Ons Fiyatı Ne Kadar

Altın fiyatları neden değişir? 

Dünyadaki değişim var altın fiyatlarında da değişikliğe neden olmaktadır.  Altın fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerin arasında yatırımcıların tercihleri ve davranışları yer almaktadır. Arz ve talep dengesi göz önüne alınarak altın fiyatlarındaki düşüş ve yükselişte değişiklik göstermektedir. Altını güvenli bir liman olarak tercih edilmesi altın fiyatlarının yükselmesine neden olur. Bununla birlikte altına talebin azalması ise fiyatların düşmesine neden olmaktadır.

Ayrıca Altın fiyatlarının yükselmesi ve düşmesindeki önemli nedenlerden bazıları küresel faiz oranları, nakit akışındaki değişim, para birim değerlerindeki iniş ve çıkışlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca nakit akışındaki değişimler, ekonomik durgunluk ve küresel enflasyon artışı gibi etkenlerde altın fiyatlarını önemli ölçüde etkilemektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal