Altın alacakların beklediği fırsat geldi: İslam Memiş’ten yatırımcıya önemli mesajlar

Altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıyı oldukça şaşırtırken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bu düşüşün kalıcı olmadığını dile getirdi ve yatırımcılara önemli mesajlar gönderdi.

10.03.2023-12:10 - (Son Güncelleme: 10.03.2023-12:10) Altın alacakların beklediği fırsat geldi: İslam Memiş’ten yatırımcıya önemli mesajlar

10 Mart Cuma güncel altın fiyatları yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. Gram altın 1117 liradan, çeyrek altın 1870 liradan, yarım altın 3739 liradan, Cumhuriyet altını ise 7452 liradan işlem görüyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara altın fiyatların kısa vadedeki durumu hakkında kritik uyarılarda bulundu.

Fed nedenli gerileme kalıcı değil

İslam Memiş, tv100'de kaleme aldığı yazısında yatırımcıya önemli mesajlar verdi:

‘’Altın fiyatlarının sadece Fed nedenli gerilemesini kalıcı olarak görmüyorum.  Alım için acele etmek gerek. Orta ve uzun vadede altının ons fiyatı 2 bin -2 bin 250 dolar seviyesinin üzerine çıkabilir. Altının ons fiyatı, değerinin altında kalmaya devam ediyor ve toparlanma hızlı olabilir. Gram altın tarafında ise ons nedenli değer kaybı gördük. Gram altın, serbest piyasalarda bin 200 liradan bin 128 liraya kadar geriledi. Ekranlarda ise bin 170 liradan bin 95 liraya geriledi.  

Altın Fiyatları

Ekran ile serbest piyasalar arasında fark var

Yatırımcılar şunu unutmamalı; ekran ile serbest piyasalar arasında 30 lira fark var. Kısa vadede gram altın tarafında bin 100-bin 150 lira aralığını takip edeceğim. Alım-satım yapacaklar bu makas aralığını takip etmeli ve yanlış hamleler yapmamalı.

Gram altın, çift ayaklı enstrüman olduğundan ya dolar ya da ons dan destek almaya devam ediyor. Gram altın, Haziran sonrasında bin 450-bin 500 liraya kadar yükselebilir.  Elinde olan beklemeli, almak isteyen de acele etmeli. Bu seviyeler satış değil, alış seviyeleri.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal