Altılı Masa’nın aday belirsizliği dünya basınında: Fransız gazeteden dikkat çeken analiz

Fransız gazetesi Le Monde, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda halen belirsizlik yaşanmasını manşetlerine taşıdı. Gazete, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafının artışa geçtiğini kaydetti.

30.01.2023-09:15 - (Son Güncelleme: 30.01.2023-17:47) Altılı Masa’nın aday belirsizliği dünya basınında: Fransız gazeteden dikkat çeken analiz

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan 2023 seçimleri dünya basınının gündeminde yer alıyor. Fransa merkezli Le Monde gazetesi de Türkiye'de yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimini analiz eden bir makale yayımladı. Analizde 6'lı masanın henüz aday çıkaramamasına dikkat çekilirken, anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafının artışa geçtiği kaydedildi. 

Fransız gazeteden dikkat çeken analiz

Cumhurbaşkanlığı seçimleri Batı medyasının manşetlerini süslemeye devam ediyor. Fransız gazetesi Le Monde, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda halen belirsizlik yaşanmasını manşetlerine taşıdı. Le Monde, oy konusunda Cumhur İttifakı tarafında artış yaşandığına dikkat çekti.

Le Monde 2023 Seçimleri

İcraatler dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, erişilebilir 500 bin sosyal konut inşa etme sözü verdiği, kamu hizmetinde sözleşmeli olarak istihdam edilen yaklaşık yarım milyon kişinin kadroya alındığı kaydedildi.

Diğer taraftan asgari ücrete aralık ayı sonunda yüzde 50 zam yapılarak bir yılda üçüncü zammın hayata geçirildiğine vurgu yapıldı.

Emeklilikte yaşa takılan 2 milyondan fazla kişinin de emekli olma hakkı kazandığı belirtilerek, Erdoğan'ın oylarının arttığı, muhalefette ise belirsizlik olduğunun altı çizildi. Le Monde, "Erdoğan rakiplerinden 7 puan aldı. Erdoğan karşıtı koalisyon olan altılı masa, on aylık tartışmalardan sonra henüz umut verici bir dinamik bulamadı." ifadelerine yer verdi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal