Altılı Masa ortak mutabakat metnini yayımladı: İşte en çok konuşulan 12 vaad

2023 seçimlerine kısa bir süre kala Altılı Masa’dan seçim vaatlerini içeren Ortak Politikalar Mutabakat Metni geldi. 6 siyasi parti liderinin 9 ana başlık halinde topladığı metindeki bazı vaatler dikkat çekti. İşte en çok konuşulan 12 vaad...

31.01.2023-09:28 - (Son Güncelleme: 31.01.2023-17:42) Altılı Masa ortak mutabakat metnini yayımladı: İşte en çok konuşulan 12 vaad

Millet İttifakı’nın oluşturduğu Altılı Masa, 2023 seçimleri öncesinde Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni yayımladı. 6 siyasi parti liderinin 9 ana başlık halinde topladığı metindeki bazı vaatler dikkat çekti. 

Altılı Masa seçim vaatlerini yayımladı

Altılı masayı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları, Ankara'da Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde Ortak Politikalar Mutabakat Metni Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda altı partinin genel başkan yardımcıları Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni anlattı. Altılı masayı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları, seçim beyannamesi niteliğindeki metni törenle imzaladı.

Altılı Masa Ortak Mutabakat Metni

İşte en çok konuşulan 12 vaad

240 sayfalık ana başlık, 75 alt başlık, 2300'den fazla somut hedef yer aldığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde 12 vaat dikkat çekti. Sosyal medyada en çok konuşulan vaatler şöyle:

Cumhurbaşkanlığına tahsisli yalı ve saraylar halkın kullanımına açılacak. Cumhurbaşkanlığı'na ait bazı uçaklar satılacak.

Seçim barajı yüzde 3'e düşürülecek.

Yolsuzluktan elde edilen ve yurt dışına kaçırılan gelirler ülkeye getirilecek, bu çerçevede 'Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi kurulacak.

Türkiye Varlık Fonu kapatılacak.

Kanal İstanbul projesi iptal edilecek, Atatürk Havalimanı yeniden açılacak.

Yerel yönetimlere atanan kayyumlar gidecek.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan, finans ofisi, insan kaynakları ofisi vb ofisler kapatılacak.

İstanbul'a taşınmaya hazırlanan Merkez Bankası, tüm ofisleri ile Ankara'ya dönecek.

Kur Korumalı Mevduat sistemi bitirilecek.

Usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edilen Kamu-Özel İşbirliği projeleri için varsa kamuyu zarara uğratan yüklenici şirketler, bunların ortakları ve sorumlu şahıslarla ilgili yasal işlemleri başlatılacak ve oluşan zararların ilgililerinden tahsili sağlanacak.

Kimse birden fazla maaş almayacak. Mülakat son bulacak.

YÖK kaldırılacak, üniversiteler kendi yönetimini kendi seçecek, denetimi kendi öğretim üyeleri yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal