24.01.2021-17:53 (Son Güncelleme:24.01.2021-17:53)


1

Esenyurt ilçe Büyükçekmece'de emlakçı diye kiraladığı işyerlerinin alt katını uyuşturucu madde yetişmek için kullandığı tespit edilen zanlı Ümmühan T. gözaltına alındı.



2

Üstünde biraz uyuşturucu çıkan ve tutuklanan Ümmühan T. emniyet güçlerine yaptığı savunmasında, "Hiçbir kaçak elektrik tertibatı yok. Ben uyuşturucuya verdiğim parayı elektrik parasına veriyorum ve burada 20 ağaç var. 'İçmek için 20 ağaç sınırınız var' denildi. Ben zaten ne zaman birisinden bir şey almaya kalksam orada yakalanıyorum" ifadelerini kullandı.



3

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği görevlileri ilçede 'Uyuşturucu madde ticareti' gerçekleştirildiğiyle ilgili haber aldıktan sonra kolları sıvadı. Görevliler uyuşturucu ticaretiyle uğraştığı tespit edilen emlakçı Ümmühan T.'yi bir müddet izledi.



4

Zanlının Büyükçekmece'de de bir dükkanı emlakçı diye kiraladığı işyerinin altında uyuşturucu üretmen için ekim işiyle uğraştığını tespit etti.



5

Asayiş Büro görevlileri üstü emlakçı, altı uyuşturucu seracılığı yapılan binaya ilişkin operasyon gerçekleştirdi. Savcılığın verdiği iznin akabinde Ümmühan T.'nin Esenyurt'taki işyerinde arama operasyonu gerçekleştirildi. Emlak bürosunun alt katında hint keneviri üretmek için gereken ortamın elde edildiği ışıklandırma ve ısıtıcı düzenleri kurulduğunu tespit etti. Oradaki saksılarda yirmi iki kök hint keneviri, bir gram metamfetamin, bir hap, 3.92 gr esrar tohumu, 78.15 gram esrar buldu.



6

Yakalanan zanlı gönderildiği Küçükçekmece Adliyesi'ndeki nöbetçi mahkemece "Uyuşturucu ticareti yapmak" kabahatinden tutuklandı.



7

Diğer taraftan emniyetin yaptığı operasyon kameralara saniye saniye kaydedildi. Emniyet güçleriyle beraber uyuşturucu maddelerin yetiştirildiği alt kata inen zanlı Ümmühan T. emniyet güçleriyle orada yaptığı savunmasında ise şu ifadeleri kullandı:



8

"Hiçbir kaçak elektrik tertibatı yok. Ben uyuşturucuya verdiğim parayı elektrik parasına veriyorum ve burada 20 ağaç var. 'İçmek için 20 ağaç sınırınız var' denildi. Ben zaten ne zaman birisinden bir şey almaya kalksam orada yakalanıyorum, başıma bir bela geliyor, üzerimde yakalanıyorum. Sırf bunun için yoksa ticari maksadı kesinlikle yok."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR