Altı Ay Sonra Simitçiler Tekrar Simit Tezgahlarına Kavuştular

Taksim Meydanı'nda bulunan 11 simitçi tezgahı 6 ay sonra tekrar hizmet vermeye başladı.

09.03.2021-13:05 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-13:05) Altı Ay Sonra Simitçiler Tekrar Simit Tezgahlarına Kavuştular

Taksim'in simgelerinden olan simitçi tezgahları, 6 ay önce Beyoğlu Belediyesi'yle İBB arasında yaşanan işgaliye ücreti ve tekrar düzenleme sebebiyle kaldırıldı. Bunun üzerine simitçi tezgahı sahipleri dilekçe hazırlayıp işgaliye düzenlemesi için İBB'ye başvuruda bulundu. Yaklaşık 6 ay süren çalışmaların ardından 11 simitçi tezgahı hizmet vermeye başladı. Tekrar tezgahlarının başına geçen çalışanlar, müşterileriyle buluştu. 

TEKRAR TEZGAHLARIMIZA KAVUŞTUK, ÇOK MUTLUYUZ

12 senedir aynı yerde simit satışı yapan Murat Maskan, ''Beyoğlu bölgesinde 11 tezgah vardı. Bundan 6 ay önce İBB bir yanlış anlamadan dolayı tezgahlarımızı aldı. Yapılan görüşmeler sonucu İBB'den işgaliyelerimizi aldık. Dün de tezgahlarımızı aldık. Bugün işbaşı yaptık. Taksim'de simit satan arkadaşlarımız 6 aydır çok zor durumlardan geçtiler. Zaten pandemi var. Kimisi çalışmıyordu. Kimisi de memlekete dönmüştü. Dün bize güzel bir haber geldi. Bizim için çok güzel oldu. Tekrar tezgahlarımıza kavuştuk. Çalışıyoruz. Mutluyuz'' diye belirtti. 


SİMİT TEZGAHLARI TAKSİM'İN SİMGESİ 

Taksim Meydanı metro çıkışında 2 senedir simit satan Ramazan Deniz, ''Çok şükür kavuşturana. 6 aydır sadece 15 gün çalıştım. İnanan olur inanmayan olur. Altı aydır işsizdik. Belediye anlaşamadığından dolayı. Arada olan işçiye oldu. Tezgahların yeniden verilmesi sevindirici bir durum. Simit tezgahları Taksim'in simgesi. Olmazsa olmazı. Daha önceki sorun da buradaki tezgahlar fırına bağlıydı. İBB de 'işgaliyeleri bize geçireceksiniz' dedi. Biz de Beyoğlu Belediyesi'nden İBB'ye geçtik. Anlaştığımız için mutluyuz. Sabahtan beri müşterilerimiz bizi özlemiş. Müşteriler de şükür kavuşturana diyor'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal