Altcoin ne demek? Kripto sözlüğü nedir? Kripto piyasasında kullanılan terimleri

Kripto para borsasında bitcoin dışında tüm tokenleri kapsayan altcoinlerin ne olduğu, özellikleri ve kullanım terimler sıklıklar araştırılmaktadır. Altcoin nedir? Altcoin terimleri nelerdir? İşte detaylar...

24.07.2022-09:41 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-09:41)

Kripto paraların genelini kapsayan altcoinler üzerinden işlem yapmak ve yatırım adımı atmak sıklıkla insanlar tarafından merak edilmektedir. Tüm tokenleri kapsayan altcoinlerin kripto para piyasasındaki önemi de aşikardır. Peki, altcoin nedir, özellikleri nelerdir, nasıl satın alınır? sorularının yanıtları haberimizde yer almaktadır 

Altcoin nedir? 

En önde gelen ve bilinen kripto para birimlerinden olan bitcoin, bu nedenle, bazı kripto fanatikleri Bitcoin’i “birincil” kripto para birimi olarak görmektedir. Fakat farklı olan para değerlerinden ve kullanım alanlarından ötürü altcoinlerde , bitcoin dışındaki para birimlerini kapsamaktadır. Ethereum ve Dogecoin gibi birçok kripto para, giderek bu tanımdan çıkarılmaktadır. CoinMarketCap’a göre Bitcoin dahil bazı varlıklar dışında tüm kripto paralar, mevcut olarak altcoin sınıfında yer almaktadır. 

Altcoin nedir?

Altcoin nasıl çalışır? 

Altcoin projeler, Blockchain teknolojisi üzerinden hizmet vermektedir. Dünya çapında farklı bilgisayarlar üzerinden çalışma yapan veri tabaı dijital olarak ayrıcalığı da vardır. Blockchain üzerine işlenen verileri hiç bir şekilde geri alınamaz. Altcoin projelerinden kripto para değerlerinin daha iyi seviyelere gelmesi adına çeşitli özelliklerde vardır. Stellar Blockchain, rakiplerinden daha hızlı, daha ucuz ve daha enerji verimli bir şekilde çalışmayı amaçlamaktadır.

Altcoin özellikleri nelerdir? 

-Altcoinlerin farklı kullanım durumlarına yer yoktur. 

-Akıllı sözleşmelerin sunumunda ETH, ağı içinde işemler yer alır. 

-MANA yani Mataverse'de çeşitli öğeler satın alınabilir. 

-Altcoin üzerinden yatırım yapmak isteyenler her kripto para gibi içeriğinde risk barındırır. 

-Altcoinler yüksek oynaklığa sahiptir. 

Altcoin nedir?

Altcoin nedir, nasıl alınır? 

Altcoin alabilmek için öncelikle borsa üzerinde üyeliğin olması gerekir. Altcoin projeleri, kripto para borsalarının içinde yer almaktadır. Bu nedenle de listelemeler farklı coinler üzerinden gerçekleşir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal