Altan Tan

HDP'den istifa etmesinin ardından gündeme gelen Altan Tan'ın kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Altan Tan kimdir? Altan Tan boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Altan Tan eşi kimdir? İşte yanıtı...

15.10.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-16:06) Altan Tan

HDP'den istifa etmesi ve parti hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalarla bir anda gündeme gelen Altan Tan'ın hayatına dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Altan Tan kimdir? Altan Tan boyu kaç, kilosu kaç ve aslen nereli? Altan Tan eşi kimdir? sorularının yanıtı haberimizin detayında...

ALTAN TAN KİMDİR?

11 Eylül 1958 yılında Batman'da dünyaya gelen Altan Tan'ın ailesi kan davası nedeniyle 1840 yılında Misyat-Estel köyüne göç etti. Yaklaşık 8 yıl sonra Estel'den de ayrılan ailenin bir kısmı Diyarbakır bir kısmı İstanbul'a göçtü.

12 Eylül darbesinde babasını kaybeden Anıl Tan, Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Ankara Keçiören Belediyesi'nde Başkan yardımcısı olarak yer alan Altan Tan, Refah Partisi MKY'da görev aldı. Büyük Değişim Partisi'nin kurucu üyelerinden olan Altan Tan, BDP tarafından feshedilmesini ardından Demokrat Parti'ye geçti. 1995 yılında siyasete ara verdi. 2000 yılında yeniden siyasete atılan Altan Tan, HADEP Parti Meclisi'nde yer aldı.

2011 yılında yapılan 24. dönem seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır milletvekili oldu. Altan Tan 25 ve 26. dönemde de Diyarbakır milletvekili olarak görev aldı. Evli ve 6 çocuk babası olan Altan Tan, iyi derecede Kürtçe, İngilizce, orta düzeyde Arapça bilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal