Alparslan Büyük Selçuklu Gürcü Prens Rati kimdir, gerçek adı ne? Emre Kızılırmak rol aldığı dizi ve filmler

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi kadrosuna bomba gibi bir isim dahil oldu. İzleyicilerin severek takip ettiği diziye Gürcü Prens Rati karakterini canlandırmak üzere, yakışıklı oyuncu Emre Kızılırmak dahil oldu. Oyuncunun dizine dahil olmasının ardından Emre Kızılırmak kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Gibi sorular da merak konusu oldu.

23.03.2022-12:04 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-12:04) Alparslan Büyük Selçuklu Gürcü Prens Rati kimdir, gerçek adı ne? Emre Kızılırmak rol aldığı dizi ve filmler

TRT ekranlarında izleyicilerle buluşan sevilen dizi Alparslan Büyük Selçuklu dizisine flaş bir isim katıldı. Her hafta pazartesi akşamları ekranlara gelen diziye, yakışıklı oyuncu Emre Kızılırmak dahil oldu. Kızılırmak dizide Gürcü Prens Rati karakterine hayat verecek. Babasının intikamının peşine düşen bir prensi canlandıracak olan oyuncu şimdiden merak uyandırmayı başardı.

Yakışıklı oyuncu hakkında daha çok bilgi edinmek istenler Emre Kızılırmak kimdir? Kaç yaşında? Emre Kızılırmak daha önce hangi dizi ve filmlerde oynadı? Gibi birçok soruya yanıt aramaya başladı.

Akli Film imzası taşıyan dizinin yapımcılığını ve senaristliğini Emre Konuk yaparken, dizinin yönetmek koltuğunda Sedat İnci oturuyor. Barış Arduç ve Fahriye Evcen’in başrollerini paylaştığı Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin oyuncu kadrosunda ise; Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Sarp Levendoğlu, Sinan Tuzcu, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Erdinç Gülener, Toprak Sergen, Olcay Kavuzlu, Rabia Soytürk, Esila Umut, Hakan Şahin, Ayşegül Ünsal ve Esra Kızıldoğan gibi başarılı isimler yer alıyor.

Emre kızılırmak.

Emre Kızılırmak kimdir?

Emre Kızılırmak, 9 Mart 1983 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İzmir’de büyüyen Emre Kızılırmak, aslen Sivaslıdır. Kendisinden 3 yaş büyük olan abisi Havacı Ordu mensubudur. Beden eğitimi öğretmeni olan babası ayrıca basketbol antrenörlüğü de yaptı. Emre Kızılırmak 6 yaşında basketbola başladı. Kızılırmak, İzmir'de DSİ, İzmirspor ve Balçova Belediyesi gibi kulüplerde 20 yaşına kadar basketbol oynamayı sürdürdü.

Lise öğrenimini İzmir’de Anadolu Turizm Meslek Lisesinde gördü. Lise yıllarında arkadaşları ile kurdukları bir müzik grubunda gitar çalıp solistlik yaptı.

Üniversite öğrenimini Eskişehir’de alan Kızılırmak, Anadolu Üniversitesi Spor Yüksekokulu Reaksiyon Bölümünde eğitim görmüş ve spor eğitmeni olarak mezun oldu.

Üniversite eğitimini aldığı Eskişehir’de girdiği Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi tiyatro sınavlarında başarılı oldu. Emre Kızılırmak, Eskişehir’de eğitimine devam ederken İstanbul’da da modellik yapmaya başladı. Daha sonra Sokrates Erasmus öğrenci değiştirme programı ile gittiği Slovenya'da bir sene Ljubljana Üniversitesi konservatuvar eğitimi aldı. Yüksek lisansını Kadir Has Üniversitesi oyunculuk bölümünde yapan Emre Kızılırmak, 2014 yılında mezun oldu.

2005 yılında Neşe Erberk'in yeni yüzler arıyoruz projesinde keşfedilen Emre Kızılırmak, 2007 yılında katıldığı "Best Model Türkiye" yarışmasında ikinci oldu. 2008 yılında Güney Kore'de düzenlenen Manhunt İntenational yarışmasında dünyanın en iyi podyum mankeni seçildi.

Oyunculuğa adım attığı ilk önemli yapım 2009 yılında yayınlanmaya başlayan "Aşk Bir Hayal" isimli dizi oldu. Emre Kızılırmak bu dizide Asteğmen Altay karakterini canlandırdı. Emre Kızılırmak, Aşk Bir Hayal dizisinde Nehir Erdoğan, Orhan Kılıç ve İpek Özkök ile beraber başrolleri paylaştı.

2014 yılında "Kara Para Aşk" dizisinde Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek, Erkan Can, Nebahat Çehre, Saygın Soysal, Öykü Karayel, Bedia Ener gibi başarılı isimlerle birlikte oynadı.

2015 yılında Bir Deniz Hikayesi adlı dizide Hakan karakterini canlandırdı.

Birçok önemli yapımda yer alan ve adınsan söz ettiren başarılı oyuncu Emre Kızılırmak, 2012 yılında Sevda Bayraktar ile hayatını birleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal