Alparslan Büyük Selçuklu güncel dizi oyuncuları, karakterleri ve isimleri

TRT 1 ekranlarında her Pazartesi yeni bölümü ile seyircisi ile buluşan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin güncel dizi oyuncuları, oyuncuların karakteri ve isimlerine haberimizde sizler için yer verdik.

11.04.2022-20:12 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-20:12) Alparslan Büyük Selçuklu güncel dizi oyuncuları, karakterleri ve isimleri

TRT 1 ekranlarında her Pazartesi saat 20:00 de yeni bölümüyle ekrana gelen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin konusu nedir? Dizinin oyuncuları ve karakterlerinin isimleri?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin konusunda ne anlatıyor? 

2020 ve 2021 senesi arasında TRT 1 ekranlarında yayınlana Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizisi 34. bölüm ile sezon finali yapmıştı. Sonrasıda dizide rol alan oyuncularla bilinemeyen sebepten yollarının ayrılması, dizi yapımcısı Emre Konuk, gelecek sezonda yeni oyuncular ve yeni hikayelerle ekranlara kaldığı yerden devam edeceğini açıklamıştı.  2021 Kasım ayında yayına giren Alparslan Büyük Selçuklu dizisi ile her ne kadar Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin devamı olarak bilinsede dizisinin konusunda Melikşah döneminin anlatıldığı yıldan yaklaşık 25 yıl öncesine, yani babası Sultan Alparslan'ın hayat hikayesine yer verilmiştir. Başrolü yakışıklı oyuncu Barış Arduç' a ve güzel oyuncu Fahriye Evcen' e verilmiştir. 

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin oyuncu kadrosu ve rol aldığı karakterleri 

Barış Arduç : Sultan Alparslan : Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun ikinci hükümdarıdır. Çağrı Bey'in oğlu olan Alparslan Tuğrul Bey ise yiğenidir.

Fahriye Evcen : Akça Hatun : Sultan Alparslan'ın eşidir.  Hasan' ın kızıdır. Küçükken annesi Kekavmenos tarafından öldürülmüş daha sonra Kekavmenos onu Maria adlı kızı olarak yetiştirmiş ve obaya casus olarak göndermiştir. Lakin Akça Hatun kendisinin Türk olduğundan haberdardır. Dizinin 18.bölümünde Gerçek adının Aybike olduğu öğrenilmiştir.

Barış Bağcı : Tuğrul Bey : Çağrı Bey'in kardeşi olan Tuğrul Bey, Sultan Alparslan ve Kavurd Bey'inde amcasıdır. Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun ilk hükümdarı olarak bilinmektedir.

Erdinç Gülener : Çağrı Bey : Tuğrul Bey'in abisi; Sultan Alparslan'ın, Kavurd Bey'in ve Süleyman'ın babası; Melikşah'ın dedesidir.

Mehmet Özgür : Hasan Bey Nizâmülmülk : Çağrı Bey'in, Alp Arslan'ın ve Melikşah'ın veziri, devletin hâcesidir. Akça Hatun'un(Aybike) babasıdır.

Gizem Karaca : Evdokya : Konstantinopolis Patriği I. Mihail Kirularios'un yeğenidir. Devlet işlerinde Ani Tekfuru Kekavmenos'a yardım eder.

Sarp Levendoğlu : Romen Diyojen : Bizans İmparatorluğu'nun 1068 - 1071 yılları arasındaki imparatorudur. Sultan Alparslan'ın düşmanıdır.

Yurdaer Okur : Tuğrul Bozan : Karmatilerin lideridir. Begim Şehver Sultan'ı öldürdüğü için Alparslan tarafından öldürülür.

Mim Kemal Öke : Akbilge : Kınık Obası'nın beylerindendir.

Batın Uçan : Kavurd Bey : Çağrı Bey'in oğlu, Tuğrul Bey'in yeğeni ve Turan Şah'ın babasıdır. Sultan Alparslan ve Süleyman'ın kardeşidir.

Korel Cezayirli : Süleyman : Çağrı Bey'in oğlu; Sultan Alparslan'ın ve Kavurd Bey'in abisidir.

Esila Umut : Cevher Hatun : Sultan Alparslan'ın, Kavurd Bey'in ve Süleyman'ın kız kardeşidir.

Burak Ali Özkan : Şehzade Mesud : Gazneliler Devleti Sultanı Mevdud'un oğlu, Çağrı Bey'in torunu; Sultan Alparslan, Kavurd Bey ve Süleyman'ın yeğenidir.

Zeynep Özder : Begim Şehver : Çağrı Bey'in kızı, Gazneliler Devleti Sultanı Mevdud'un karısı ve Alparslan'ın kardeşidir.

Ferit Kaya : Emir Bozan : İbrahim Yınal'ın kardeşidir. Tuğrul ve Çağrı Beylerin amcası Yusuf Yınal'ın oğludur. Alparslanın kız kardeşi Gevher Hatun'a aşıktır.[8]

Uygar Özçelik : İbrahim Yınal : Tuğrul Bey ve Çağrı Bey'in anne tarafından kardeşi, baba tarafından kuzenidir. Sultan Alparslan'ın, Kavurd Bey'in ve Süleyman'ın amcasıdır.

Ayşegül Ünsal :Merv obasında yaşayan birisidir. Akça Hatun'a yardım eder.

Sinan Tuzcu : Bir Bizans generalidir. Kekavmenos'un yanında, onun kalesinde bulunmaktadır.

Toprak Sergen : Kekavmenos :Bizans İmparatorluğu'na bağlı Ani ve Vaspurakan kentinin tekfurudur.

Rabia Soytürk : Karaca Hatun : Süleyman'ın eşi,Tuğrul Bozan' ın kardeşi.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi oyuncu kadrosu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal