Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir? Gerçek adı ne, kim canlandırıyor? Ferit Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimler, izleyiciler tarafından araştırılıyor. En çok merak edilen karakter ise Erbasgan karakteri geliyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir? Erbashan karakterine hayat veren Ferit Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Alparslan Büyük Selçuklu'nun Erbasgan'ı hakkına bilinmeyenler..

23.05.2022-20:48 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-20:48) Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir? Gerçek adı ne, kim canlandırıyor? Ferit Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

Akli Film yapım imzasını taşıyan ve yönetmen koltuğunda ise Sedat İnci'nin oturduğu Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin senaryosunu ise Emre Konuk kaleme alıyor. İlk bölümü 2021 yılı 8 Kasım tariihinde yayınlanan dizi, il yayınlandığı günden itibaren geniş bir izleyici kitlesine sahip olmuştur.

TRT ekranlarının en sevilen dizileri arasında yer alan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin kadrosunda yer alan oyuncular da izleyiciler tarafından merak ediliyor. En çok merak edilen karakter ise dizinin ilgi çeken isimlerinden Erbasgan karakteri oldu. Ferit Kaya'nın hayat verdiği Erbasgan karakterinin son bölümlerde gösterdiği başarı çok fazla konuşurken, karakteri canlandıran Ferit Kaya'nın kim olduğu ve kaç yaşında olduğu da ilgiyle araştırılıyor.

Ferit Kaya kimdir

Alparslan Büyük Selçuklu Erbasgan kimdir?

Yusuf Yınal'ın oğlu ve İbrahim Yınal'ın kardeşi olan Erbasgan, Tuğrul ve Çağrı Beylerin amcasıdır. Erbasgan, Alparslan'ın kız kardeşi Gevher Hatun'a aşk beslemektedir.

Ferit Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

24 Şubat 1984 yılında Diyarbakı'ın Eğil içesinde dünyaya gelen Ferit Kaya, zaza kökenlidir.

Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı'nda Tiyatro Ana sanat Dalını okuyan Ferit Kaya, 2007 yılında Kavak Yelleri isimli dizide Uğur karakterini canlandırmıştır. Bir dönem Kanal D ekranlarının fenomen dizisi 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'de Resul rolünü oynayan ünlü oyuncu 2012 yılında yine Kanal D'de yayınlanan 'Kötü Yol' isimli yapımda İhsan karakterine hayat vermiştir.

Ferit Kaya, başrolünde Ata Demirer'in oynadığı Niyazi Gül Dörtnala filmi olmuştur. Arka Sokaklar isimli dizide Azminin oğlu Erdal rolünü de başarıyla oynayan Fert Kaya, 2019-2021 yılalrı arasında Çukur dizisinde "Murtaza" karakterini oynamıştır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal