Alp Kırşan Kimdir?

Alp Kırşan, 2000'li yılların başından beri, ekranlarda karşımıza çıkan ve çok sevilen kıymetli bir oyuncudur. Peki Alp Kırşan kimdir? Nerelidir? tanındığı günden beri hayatında ne gibi değişiklikler olmuştur? Hangi programlarda yer almıştır? Ve günümüzde ne yapmaktadır?

03.07.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:59) Alp Kırşan Kimdir?

Başlarda onu pek tanımasak da yer aldığı dizi film ve televizyon programlarıyla, adından sıkça bahsettirip, kendini 7’den 70’e sevdirdi.

Alp Kırşan Kimdir?

Hepimizin tanıdığı ve sevdiği Alp Kırşan; 3 Kasım 1979 yılında, İzmir’in güzel semti Karşıyaka'da dünyaya gelmiştir. Annesi Saadet Döşemecioğlu Kırşan, babası Erdinç Kırşan'dır. Mesleğine; oyunculuk, mankenlik ve sunuculuk yaparak başlayan Alp Kırşan’ın eğitim hayatı şöyledir:

• Lise eğitimi: Konak Çınarlı endüstri meslek lisesi, radyo ve televizyon bölümü.

• Üniversite eğitimi: Manisa Celal Bayar üniversitesi, spor ve sanat akademisi.

Eğitiminin ardından, 2000 yılında katıldığı “Best model Of Turkey” yarışmasında birinci, “ Best model of the World” yarışmasında ise üçüncü olmuştur.

Genelde; 2007 yılında Yasemin Yalçın Tiyatrosu'nda, “Oyunun oyunu” isimli oyun ile tanındığı söylense de ekran önüne, ilk kez “Sabah şekerleri” programında sevilen sunucu, Özlem Yıldız'ın partneri olarak çıkmıştır ve genel izleyici ilk olarak Alp Kırşan'ı bu programda tanımıştır.

Yıllar içerisinde birçok sayıda dizi film ve TV programlarında yer almıştır. Her birinde ayrı başarılara imza atmıştır. Kariyerinde yavaş ve emin adımlarla ilerlerken, kendi gibi oyuncu olan Zeynep Dörtkardeşler ile hayatını birleştirme kararı almıştır. 2014 yılında Zeynep dört kardeşler ile nikah masasına oturmuştur. Ve halen mutlu bir evlilik sürdürmektedir. Soy ismini alan Zeynep Kırşan ile 2015 yılında ilk oğullarını kucaklarına alarak anne-baba olmuşlardır. 2018 yılında ikinci oğullarının dünyaya gelmesi ile 4 kişilik bir aile olmuşlardır. Çocuklarının isimleri Efe ve Ata'dır.

Alp Kırşan’ın Yer Aldığı Projeler

Alp Kırşan, eğitimini tamamladıktan hemen sonra, iş hayatında aktif olarak rol almıştır. Sempatik tavırları ve sıcakkanlı mizacı ile birçok alanda boy göstermiştir. Bunların bazılarını sıralayacak olursak, şöyledir;

• Tiyatro oyunu: Oyunun oyunu. ( Yasemin Yalçın Tiyatrosu)

• Sinema: Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu (yönetmen Kartal Tibet), Keloğlan Kara Prens’e karşı (yönetmen Tayfun Güneyer), Çılgın Dershane, Çılgın Dershane Kampta ( yönetmen Faruk Aksoy), Kadri'nin Götürdüğü Yere Git (yönetmen Onur Tan), Avanak Kuzenler (yönetmen Oğuzhan Tercan).

• Dizi: Pembe Patikler (2002 Yağmur Ajans), Kampüsistan (2003 D Yapım), Cennet Mahallesi (2005 Erler Film), Çat Kapı (2005 Aksoy Productions), Ümit Milli (2006 İstanbul Massmedia), Üç tatlı cadı (2007 Med yapım), Hayat Güzeldir (2008 Aksoy Film Prodüksiyon), Sıkı Dostlar (2009 Birkan Uz), Akasya Durağı (2011 Erler Film), Kaçak gelinler (2014 NTC Film)

• Televizyon programı: 2011’de, Yok Böyle Dans yarışması (yarışmacı); 2012’de, Survivor Ünlüler-Gönüllüler Yarışması (yarışmacı); 2012-2016 tarihleri arasında, Yetenek Sizsiniz Yarışması (sunucu); 2015’te Survivor All Star Yarışması (sunucu) 2015-2017 tarihleri arasında, 1 Alp 3 Çocuk Programı (sunucu); 2016-2018 Survivor Yarışması (sunucu); 2019’da Kapanmadan Kazan Yarışması (sunucu).

Alp Kırşan biyografi, kısmında yer alan projeleri okudunuz.

Alp Kırşan Acun Medya’dan Neden Ayrıldı?

Alp Kırşan, oyunculuğun yanında katıldığı Survivor yarışması ile Acun Medya ailesine adım atmıştı. O günden sonra Acun medya ekibi ile birçok projede yer almıştı. Fakat ikinci kez baba olmasının ardından, Survivor yarışmasının çekimlerinin olduğu Dominik Adası, mesafe olarak ailesine uzak olduğundan ve bu süreçte eşini ve çocuklarını ihmal etmek istemediğinden, gerekli açıklamaları Acun Ilıcalı ‘ya yaparak yolunu ayırdı. Bu ayrılıktan sonra yaptığı röportajlarda, Acun Medya ekibinden ayrıldığı için çok üzgün olduğunu, onları çok özleyeceğini fakat ailesinin, ona ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden onların yanında olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal