Alp Emeç kimdir, neden gündemde? #AlpEmeçSerbestBırak tagı neden açıldı?

İyi Parti Gençlik Kolları Üyesi Alp Emeç’in tutuklanması sosyal medyada şu dakikaların gündem maddesi oldu. Peki Alp Emeç kimdir, neden gündemde? #AlpEmeçSerbestBırak tagı neden açıldı? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

16.04.2022-21:28 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-21:28) Alp Emeç kimdir, neden gündemde? #AlpEmeçSerbestBırak tagı neden açıldı?

Geçtiğimiz aylar içerisinde gazeteci Sedef Kabaş, ‘’Öküz saraya çıkmakla kral olmaz ama saray ahır olur” sözleri sarf etmesi üzerine Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan tutuklanmıştı. Siyaset dünyasını oldukça ısıtan bu olay sonrası aynı sözler sebebiyle İyi Parti Gençlik Kolları Üyesi Alp Emeç tutuklandı. Sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılanan bu olay sonrasında ‘’Alp Emeç kimdir, neden gündemde? #AlpEmeçSerbestBırak tagı neden açıldı?’’ sorularını arama motorları üzerinden araştırmaya başladı.

Alp Emeç kimdir, neden gündemde?

Tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, İyi Parti Gençlik Kolları Üyesi unvanını taşıyordu. Gazeteci Sedef Kabaş’ın sözlerini aynen sosyal medya hesabından paylaşan Emeç hemen sonrasında bu sözleri silmişti. Fakat bu durum Alp Emeç’in tutuklanmasına engel olmadı.

Alp Emeç kimdir

İyi Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili görevlerini yürüten Koray Aydın, Alp Emeç’in tutuklanmasına büyük bir tepki gösterdi. 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin ‘saray’ kelimesi geçen bir kelime yüzünden tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Aydın ‘’ Hukuk devletini, önce 'Parti Devleti'ne, şimdi de 'Saray Devleti'ne çevirdiler" ifadelerini kullandı.

Alp Emeç’in tutuklanması sosyal medyada binlerce insanın tepkisi çekti. Pek çok insan Alp Emeç’in serbest bırakılması için #AlpEmeçSerbestBırakılsın etiketini paylaşarak seslerini duyurmaya çalışıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal