10.02.2020-17:24 (Son Güncelleme:24.04.2024-23:18)


1

Almanya gezilecek yerler bakımından Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biridir. Ülkenin her bir köşesi farklı zenginliklere sahip. Berlin, Münih, Frankfurt, Hamburg, Köln ve Bremen ise Almanya'da gezilecek yerler listemizin ilk sıralarında yer alan popüler şehirler arasındadır. Ortaçağ'dan kalma kentleri, dağlarda kurulu büyüleyici tatil köyleri ve muazzam şehirleriyle Almanya’da herkese ve her zevke hitap eden yerler bulmak mümkün. İşte Almanya’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler…



2

Brandenburg Kapısı

Brandenburg Kapısı

Berlin’deki tarihi Branderburg Kapısı 1791 yılında Atina’daki Akropolis’ten ilham alınarak modellenmiştir.



3

Müze Adası

Müze Adası

Berlin şehri Almanya’daki en iyi yerlerden biridir. Müze Adası, yaya dostu bir bölge olup girişleri ücretlidir.



4

Berlin Duvarı

Berlin Duvarı

Almanya’nın en turistik mekanları arasında yer alan Berlin Duvarı, Utanç duvarı olarak da biliniyor. Berlin duvarı, 1961 – 1989 yılları arasında Doğu Almanya ile Batı Almanya arasında yer alan, Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya’ya göç ve kaçışlarını engellemek amacıyla inşa edilmiştir.



5

Köln Katedrali

Köln Katedrali

Gotik bir mimari şaheser olan Kölner Dom yani Köln Katedrali Almanya’da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir. 56 büyük ayağı bulunan, 6166 metrekarelik bir alanı kaplayan, Avrupa’nıın en büyük Katolik kiliselerinden biridir.



6

Ren Nehri

Ren Nehri

Ren Nehri, İsviçre, Almanya ve Hollanda’dan geçiyor ve Almanya’da görülecek turistik noktaların hepsini kaplıyor.



7

Marienplatz

Marienplatz

Münih’teki en güzel ve popüler cazibe merkezi olan Marienplatz ve Marien Square, bu tarihi kentin kalbinde ye almaktadır. Münih turu sırasında görebileceğiniz yeni Belediye Binası, Saat Kulesi, tarihi yapılar vb. birçok cazibe merkezi bulunuyor.



8

Frauenkirche

Frauenkirche

Münih’teki en tanınmış yerlerden biridir. Tek seferde 20.000 kişiye kadar insanı ağırlayabilecek büyüklüğe sahiptir. Ziyaretçiler kilise kulelerinin basamaklarına tırmanabilir ve kentin siluetinin muhteşem manzaralarını yakalayabilir.



9

The Black Forest

The Black Forest

Almanya’da ziyaret edilebilecek en büyüleyici ve gizemli yerlerden biri de Kara Orman’dır.



10

Zugspitze Massif

Zugspitze Massif

Almanya’daki doğal güzelliğin tadını çıkarmanın en iyi yolu Zugspitze Massif’tir. Deniz seviyesinden 2950 metre yüksekte bulunuyor.



11

Sanssouci Sarayı ve Parkı

Sanssouci Sarayı ve Parkı

Park ve sarayın tüm inşası 1744-1756 yılları arasında yapılmıştır. Park çok geniş bir alana yayılmış ve sadece bir çiçek değil, aynı zamanda bir meyve bahçesinin de zengin pek çok özelliğini sergiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR