Almanya'dan Şok Hareket! Türk Vekili Tehdit Ettiler

Almanya'da ırkçı parti ve üyeleri Türk kökenli vekil Aydan Özoğuz'a sosyal medyada linç girişimi başlattı. Tehditler alan Özoğuz konu hakkında yorum yapmadı.

19.10.2021-09:36 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-10:50) Almanya'dan Şok Hareket! Türk Vekili Tehdit Ettiler

Almanya'da ırkçı parti AfD destekçileri Almanya Parlamentosu Başkanlığı için güçlü bir aday olan Türk kökenli kadın vekil Aydan Özoğuz'a karşı linç kampanyası başlattı.

Almanya’da sosyal medyayı çok yaygın bir şekilde kullanan radikal sağcı parti Almanya için Alternatif (AfD) destekçileri, Twitter hesaplarında adı meclis başkanlığı için gündeme gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Aydan Özoğuz’a linç girişiminde bulunurken ağır hakaretler yağdırdı.


BİZİ SİLAHLI MÜCADELEYE ZORLUYOLAR

Haberin gündeme gelmesinin ardından çok sayıda aşırı sağcı, Twitter platformundan Aydan Özoğuz'a tehditler yağdırdı. Bir AfD destekçisi Twitter’dan Özoğuz'a “Bizi silahlı mücadeleye zorluyorlar” dedi. Bir başka destekçi ise “Bunu tuvalet temizlikçi olarak bile çalıştırmam” Anadolulu çöl çiçeği hâlâ ortalıkta mı” şeklinde hakaretler etti.

ONU İMHA EDECEĞİZ

Bu tehdit ve hakaretler Aydan Özoğuz'un aldığı ilk tepkiler değil. Eski AfD Genel Başkanı Alexander Gauland 2017 yılında katıldığı bir seçim kampanyasında Aydan Özoğuz'un ismini vermeden tehdit  söylemlerinde bulunmuştu. Alexander açıklamasının devamında şu sözlere yer vermişti: , “Onu Eichsfeld’e davet edin ve sonra ona özellikle Alman kültürünün ne olduğunu anlatın. Bundan sonra bir daha buraya gelmeyecektir ve Tanrıya şükürler olsun ki onu Anadolu’da imha edeceğiz”


AYDAN ÖZOĞUZ KİMDİR?

1958 yılında Türkiye'den Almanya'ya çalışmaya giden bir ailenin çocuğudur. . Ailesinin yaptığı gıda ticaretinde başarılı olmasından sonra Özoğuz 1989 yılında Almanya vatandaşı olmaya hak kazanmıştır. Üniversite yıllarında  İngiliz edebiyatı ve İspanyolca okuduktan sonra yüksek lisansını insan ilişkileri üzerine yapmıştır. Hamburg Üniversitesi'nde iki yıl Türk Öğrenci Başkanlığı yapan Özoğuz, Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin ilk Türk asıllı başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2001 ile 2008 yılları arasında Hamburg Parlamentosu üyeliği yapmıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal