Almanya’dan korkutan açıklama: Yeni bir savaşa hazır olmalıyız

Gazze’de katliam yapan İsrail’e tam destek veren ABD’nin ardından Avrupa tarafından korkutucu bir açıklama geldi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, yeni bir savaşa karşı hazır olmaları gerektiğini bildirdi.

31.10.2023-11:22 - (Son Güncelleme: 31.10.2023-17:23)

25 gündür devam eden İsrail Filistin çatışmalarına farklı ülkeler doğrudan olmasa da dahil oldu. Önce ABD Doğu Akdeniz’e en büyük iki uçak gemisini gönderirken Rusya ise Karadeniz tarafındaki devriye uçuşlarını artırdı. Öte yandan Avrupa’dan korkutan bir açıklama geldi.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Almanya için tarihi bir dönüm noktası diyerek 'savaşa hazırlık' çağrısı yaptı.

Yeni bir savaşa hazır olmalıyız

Sabah’ın yer verdiği habere göre; Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman toplumunun ve silahlı kuvvetlerinin Avrupa'da olası bir savaşa hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. 

Almanya savaş açıklaması

Pistorius, Alman ZDF televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının Almanya için tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bu savaşın siyaset ve toplumda bir "zihniyet değişikliği" getirmesi gerektiğini ifade eden Pistorius, "Avrupa'da bir savaş tehdidi olabileceği fikrine alışmalıyız ve bu da savaşa hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor. Kendimizi savunmaya hazır olmalı ve Alman silahlı kuvvetlerini ve toplumunu buna hazırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Pistorius, Almanya'nın savunma harcamalarını artırması ve silahlı kuvvetlerini modernize ederek yeni güvenlik sorunlarıyla baş edebilecek hale getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal