Almanya'da Türk'e Saldıran Polisin Irkçı Mesajları İfşa Oldu

Almanya’nın Köln şehrinde yaşanan polis şiddeti olayında, Alman hükümeti ırkçı polisleri görevden alarak ırkçılığa tepki gösterdi.

26.11.2021-09:44 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-16:24) Almanya'da Türk'e Saldıran Polisin Irkçı Mesajları İfşa Oldu

Son dakika gelen haberlere göre Almanya’nın Köln şehrinde yaşanan polis şiddeti olayının perde arkası aralanıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan polis memurların cep telefonu mesajlarında hem ırkçı hem de şiddet içerikli mesajlar ortaya çıktı. Çıkan mesajlarda bir polisin şu ifadeleri dikkat çekti; “Dün bir Türk'ü tekmeledim, yarın size ağzının, yüzünün fotoğraflarını gönderirim" 

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Köln kentinde meydana gelen olayda, aslen İtalyalı olan Gaetano B. polis şiddeti sonrası hayatını kaybetmişti. Yapılan araştırmalar sonrasında ortaya çıkan son detaylara göre polis memurlarının cep telefonundan çeşitli milletlere dair ırkçı söylemler keşfedildi.

POLİSLER TÜRKLERE KARŞI IRKÇI TAVIRLAR SERGİLEMİŞ

Yapılan incelemeler sonucunda çeşitli milletten insanlara karşı ırkçı tavırlar sergileyen polis memurlarından Türk vatandaşları da şiddet görmüş. Ortaya çıkan skandal mesajlarda bir polisin, Türk birine tekme attığı ve bu durumdan rahatsız olmadığı görülürken, yapılan mesajlaşmada şiddet gören Türk hakkında şu ifadelere yer verildi;  "Dün bir Türk'ü tekmeledim, yarın size ağzının, yüzünün fotoğraflarını gönderirim. Mutlaka birini tutuklayacağız ve birini mahvedeceğiz"

İTALYA VATANDAŞI POLİS ŞİDDETİ SONUCU HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Polise direndiği gerekçesiyle tutuklanan İtalyan Gaetano B. polis şiddeti sonrası ağır yaralanmıştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre polise direnmeyen Gaetano B. karakolda yaşadığı ağır şiddet sonucunda kaburgaları kırılmıştı. Kırılan kaburgaları sebebiyle kan zehirlenmesi yaşayan 59 yaşındaki Gaetano B. hayatını kaybetmişti.

IRKÇI POLİSLERE SORUŞTURMA AÇILDI

Olayın duyulması ile birlikte tepkiler günden güne artınca, ırkçı polislere karşı soruşturma açılmıştı. Soruşturmayı idare eden Bonn eyaleti yetkilileri 59 yaşındaki İtalyan Gaetano B.'nin ölümünden 5 polisi sorumlu tutmuştu.

ALMANYA IRKÇI POLİSLERE GEREKEN CEZAYI VERDİ

İtalyan asıllı Gaetano B.'nin ölümünden sorumlu 5 kişinin tespit edilmesi sonrasında savcılık polisler hakkında dava açtı. Savcılık yaptığı açıklamada dava sonuçlanana kadar 5 polisin açığa alındığını duyurdu. Olayın basına yansıması üzerine konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Almanya İçişleri Bakanı Herbert Reul ise konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, Alman hükümetinin ırkçılığa her konuda karşı olduğunu belirterek şu sözleri söyledi; "Kesinlikle kabul edilecek bir durum değil. Polislere karşı görev başında adam yaralamadan soruşturma yürütülecek"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal