Almanya'da Kısıtlamalar 31 Ocak'a Kadar Uzatıldı

Koronavirüs salgınında Almanya'da rakamların tekrar yükselişe geçmesinden dolayı karantina önlemlerinin 31 Ocak tarihine kadar uzatılması yönünde karar alındı.

05.01.2021-22:00 - (Son Güncelleme: 05.01.2021-22:00) Almanya'da Kısıtlamalar 31 Ocak'a Kadar Uzatıldı

Kısıtlamaların genişletilmesine ilişkin Federal hükümet tarafından alınan kararlarla bulaş değerinin 200'ü geçtiği yerlerde acil durum dışında hareket alanı sadece 15 km ile sınırlandırılırken, özel buluşmalar bir kişiye indirildi.

'ALMANYA'DA SERT ÖNLEMLER'

Almanya Başbakanı Merkel başkanlığında Almanya'da bugün düzenlenen koronavirüs zİRvesinden çok sert önlemler çıktı.

Ülkede 2 Kasım tarihinden uygulanan kısıtlamaların 31 Ocak'a kadar uzatıldığını açıklayan Merkel, halktan 3 hafta boyunca evlerden çıkmamalarını isterken, alınan bu kararın sebebi olarak yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranını, virüsün mutasyona uğramasını ve yayılma hızının artmasını gösterdi.

'OKULLAR KAPATILDI'

İnsanların gün içerisinde kullanmak zorunda olduğu, (marketler, pazarlar, eve servis yapan işletmeler, içecek marketleri, eczaneler, temizlik ve hijyen ürünlerinin satıldığı işletmeler, gözlük ve kulaklık gibi sağlık ürünlerinin satıldığı işletmeler, benzin istasyonları, bankalar, postaneler, gazete satış bayileri) kısıtlamalardan muaf tutulurken, kreşlerin ve okulların ise 31 Ocak'a kadar kapalı olacağı bildirildi.

'SEYAHAT KISITLAMASI GETİRİLDİ'

Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda yüksek vaka sayısının görüldüğü bölgelere seyahat kısıtlaması getirildi.
100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinde haftalık 200 yeni vakanın tespit edilmesi halinde bu bölgede ikamet edenler bulundukları yerleşim yerinden ancak 15 kilometre uzaklaşabilecekler. Geçerli bir nedeni olanlar bu kısıtlamada muaf tutulacaklar. Günlük geziler ise yeterli bir gerekçe olarak kabul edilmeyecek. Almanya genelinde nüfusu 100 bin ve üzeri olan 70 bölgede haftalık 200 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.

'ÜLKEDE SON DURUM'

Almanya’da toplam vaka sayısı 1 milyon 800 bin 496’a, toplam can kaybı ise 36 bin 284’ ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal