Almanya'da gördü Sinop'taki köyünde hayalini gerçekleştirdi!

Kezban Karaman, Almanya'da emekli olduktan sonra Sinop'ta ki köyüne yerleşti. Almanya'da evlerin bahçesinde gördüğü güneş panellerini kendi evinin bahçesine kurmak istedi. Güneş enerji santralini 150 metrekarelik alana sahip bahçesine kurdu.

01.06.2022-16:12 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-16:12)

Sinop'ta ikamet eden 64 yaşındaki Kezban Karaman, Almanya'da emekli olduktan sonra Sinop'ta ki köyüne yerleşti. Almanya'da yaşadığı zamanlar bir evin bahçesinde gördüğü güneş enerji santralini köyüne kurdu. Karaman, ''Ben çocukluğumdan beri bunları ışık olarak gördüm. Sonradan da rüzgar türbinlerini gördüm tanıdım. En son da güneş enerjisini gördüm. Onu da yaptırdım. Bunun hammaddesi Allah’tan. Güneşten alıyor yapıyor işte. Teknolojiyi zaten bulan bulmuş'' ifadelerini kullandı.

Hayalini gerçekleştirdi

Almanya'da ikamet ettiği süre boyunca çeşitli işlerde çalışan Kezban Karaman, emekli olduktan sonra  Sinop'un Gerze ilçesinin Gürsökü köyünde yaşamını sürdürüyor. Almanya'da evlerin bahçesinde gördüğü güneş panellerini kendi evinin bahçesine kurmak istedi. Güneş enerji santralini 150 metrekarelik alana sahip bahçesine kurdu. 


"Elektrikten anlayan gençler elektrik parası vermesin"

Hayalini kurduğu projeyi gerçekleştiren Kezban Karaman konuyla ilgili açıklamalarında, “Ben çocukluğumdan beri bunları ışık olarak gördüm. Sonradan da rüzgar türbinlerini gördüm tanıdım. Bizim sülalemiz hepsi Almanya’da. En son da güneş enerjisini gördüm. Onu da yaptırdım. Çünkü ihtiyacımız var. İnsanoğlunun ihtiyacı var. Elektrik, su şimdiki devirde yaşanmıyor. Bunun hammaddesi de Allah’tan. Güneşten alıyor yapıyor işte. Teknolojiyi zaten bulan bulmuş. Az çok elektrikten anlayan bunları kendi evine neden yapmıyor? Niye elektrik parası ödüyor? Ben anlayamıyorum yani. Elektrikten anlayan gençler evlerinin üstlerine yapsınlar, elektriklerini üretsinler. Elektrikten anlayan gençler elektrik parası vermesin” ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal