Almanya'da Filistin skandalı: 41 yaşındaki kadının evine baskın düzenlendi!

Almanya'da son dönemde Filistin ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanmasıyla birlikte Filistin yanlısı sosyal medya paylaşımlarının yankılarına Alman polisi tarafından da müdahale edildi. Berlin polisi ve savcılığının ortak açıklamasına göre, 41 yaşındaki bir kadın hakkında "anayasaya aykırı örgütlerin sembollerini kullanmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı ve kadının evine baskın düzenlendi.

15.03.2024-17:40 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:40) Almanya'da Filistin skandalı: 41 yaşındaki kadının evine baskın düzenlendi!

Almanya'da anayasa koruması altındaki sembolleri kullanmanın ve bu sembolleri destekleyen paylaşımların yasak olduğu biliniyor. Bu çerçevede, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmalı duruma ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlar da yakından takip ediliyor.

Polis ve savcılık yetkilileri, kadının evine düzenledikleri baskında elektronik cihazlarına el koyduklarını belirtti. Soruşturmanın detayları ve kadının paylaşımlarıyla ilgili daha fazla bilgi verilmedi. Ancak Almanya'da son dönemde Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların yansımaları, bazı kesimlerin duyarlılığını artırmış ve bu konudaki sosyal medya paylaşımları da dikkat çekmişti. Almanya'da yaşanan bu olay, ülkede hükümetin ve yetkililerin, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak adına anayasal düzene karşı tehdit oluşturabilecek her türlü eyleme karşı sıkı bir tutum benimsediğini bir kez daha gösteriyor.


“Nehirden denize özgür Filistin!”

Alman polisi, sosyal medyada Filistin yanlısı paylaşımlarda bulunan bir kadının evine baskın düzenledi. Berlin polisi ve savcılığı ortak açıklamalarında, 41 yaşındaki kadının "anayasaya aykırı örgütlerin sembollerini kullanmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını ve evine operasyon düzenlendiğini belirtti. Açıklamada, kadının Ekim 2023'ten bu yana sosyal medyada dört kez "Nehirden denize" gibi Hamas ve Orta Doğu'daki çatışmayla ilgili suç teşkil eden içerikler paylaştığı ifade edildi. Operasyon sırasında üç cep telefonu, iki bilgisayar ve bir sabit disk gibi elektronik cihazlara el konulduğu ve bu cihazların incelenmekte olduğu açıklandı.

Geçici olarak gözaltına alınan kadının kimlik tespiti için tutulduğu, ancak daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi. Almanya'da "Nehirden denize özgür Filistin" sloganının bazı eyaletlerde kullanılmasının yasak olduğu hatırlatıldı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Kasım 2023'te Hamas ve "Filistinli Esirlerle Dayanışma Ağı"nın (Samidoun) ülkedeki faaliyetlerini yasaklamış ve "Samidoun Almanya" derneğini feshetmişti. Hamas'ın Almanya'da terör örgütü olarak sınıflandırıldığı da belirtildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal