Almanya'da enerji sektörü kritik virajda

Almanya’nın rezerv bakımından önemli bir kısmını oluşturan doğal gaz rezervlerinde tehlike çanları çalıyor. Ekonomi bakanı Robert Habeck bu konuda açıklamalarda bulundu.

01.03.2022-15:07 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-15:07) Almanya'da enerji sektörü kritik virajda

Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal operasyonu sonrası Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkeler arasında bulunan Almanya’da doğalgaz sorunu ortaya çıkmaya başladı. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck dile getirdiği açıklamada, doğalgaz rezervlerinin düşük seviyelerde dolaştığını ve bu durumun oldukça endişe verici olduğunu ifade etti.

Kanuni düzenleme yolda

Bakan Habeck, “Ulusal Gaz Rezervi Yasası”  ile birlikte gelecekte gaz depolama tesislerinin hangi tarihlerde ne kadar dolu olması gerektiği hususunda kanuni bir düzenleme yapılmasını uygun gördüğünü belirtti. Bakan, bu yasa ile birlikte Almanya’nın doğalgazda kritik bir eşik altına düşmesini engellemekle birlikte fiyatların yükselişinin de önüne geçmeyi amaçlayacak.

Robert Habeck, söz konusu düzenlemeyi Mayıs ayında yürürlüğe sokmaya çalışacaklarını belirterek, “Ukrayna’ya Rusların saldırması aciliyeti aşırı derecede artırdı. Yapılacak gaz depolama tesislerinin ülkenin kış aylarını geçirebilmek için yetecek miktarda olması gerekiyor. Gaz fiyatlarının ucuz olduğu döneme bakılmaksızın halkın ihtiyacının karşılanarak, depolanmasının hukuki bir zemine oturtturulması gerekiyor. 1 Mayıs’ta yürürlüğe girebilmesi için kanun teklifinin nisan ayında Federal Mecliste onaylanması için çalışıyoruz. Bu yılın yaz ayında depoların dolumuna başlamayı hedefliyoruz.” Eklinde konuştu.

Depolama hacmi giderek azalıyor

Almanya’nın depolama hacmi yaklaşık 24 milyar metreküp olmakla beraber, gaz rezervleri 1 Aralık 2021'de yüzde 90'a; Şubat başında yüzde 40’a geriledi. Şu anda ise rezervler yüzde 30 seviyelerinin altında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal